Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egyszerű és régi idők nagy kedvence - Almakompót

2013.01.15. 11:47 nikicske

Kisebb koromban nagyon szerettem az Almakompót (sic). A múlt héten a Sarki Fűszeresben volt, az íze pedig mint régen! Egy szóval rabul ejtett és elhatároztam, hogy én is csinálok.


SF_almakompot.jpgSarki Fűszeres - Rizskoch almakompóttal

5 db alma
2 db fahéj rúd
1 vanília rúd
2 púpozott kanál cukor (ha édesszájú vagy akkor 3 kanál)
1 evőkanál szegfűszeg
1 teaáskanál narancsvirág
1 citrom leve
(Ez egy kisebb adag, próbaképp.)

Egy lábasba facsartam a citrom levét, felöntöttem vizzel és beledobáltam a fűszereket, a vanília rúdat félbe vágtam. Az almákat egyesével megpucoltam, kimagoztam, cikkekre vágtam és a fűszeres vízben félpuhára főztem. Ez igen hamar bekövetkezik, ne ilyenkor kezdjünk el vasalni! 20-25 perc elteltével, amikor félpuha, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha kitesszük ebben a kellemes téli fagyban, akkor hamarabb kihűl.
Ezt a mennyiséget kár üvegbe tenni, egy kisebb család vacsora mellé simán elfogyasztja.

almakompot.jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: alma étel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr785019516

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.25. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása