Pár hete jártam életem első főzőiskolájában, amely a Csillagánizs Főzőiskola nevet viseli. A hetedik kerületben található a Hősök tere szomszédságában. A név hallattan szimpatikus a dolog, hisz egy fűszer nevét viseli, kapcsolódik a konyhához. Ami miatt rászántam magam egy főzőiskolára, az nem más, mint a macaron. Számomra a macaron a desszertek királya. Hol máshol tanulhatnám meg a tökéletes receptet, mint egy főzőiskolában, nos így esett a választásom a Csillagánizsra.
Be kell, hogy valljam teljesen meg voltam rémülve, hogy egyedül kell sütnöm egy ismeretlen konyhában. Hisz a saját konyhámban vakon is elsütögetek, de egy idegen helyen, idegen emberek közt más.
Korán érkeztem, így volt időm megbarátkozni a konyhával, ahol alkotni fogok. Egy lakásban vagyok, ahol egyik szobát alakították ki konyhának. Ahogy telt az idő, lassan megérkeztek a többiek is, kiderült már mindenki volt itt máskor is rajtam kívül. Sőt, amin nagyon meglepődtem egy fiatal srác is volt, aki már a kezdetektől visszajáró vendég, ő lett az én párom a macaron elkészítésében. A macaron titkaiba Ferenczi Hajnalka vezetett be minket, aki az elején bemutatkozott és elkezdtük a recepteket megismerni. Csokis és citromos macaront készítettünk. Igaz nekem nem volt teljesen új dolog a macaron készítése és még mindig azt állítom, hogy nem egy egyszerű desszert. Sokan inkább meg se próbálják elkészíteni, inkább megveszik készen.
A társammal együtt megalkottuk a csokis macaronunkat, lehet megbukna egy vizsgán a kinézet alapján, viszont ízben szerintem tökéletes lett. Ha elakadtunk, kérdésünk volt, kaptunk segítséget és tippeket is mit, hol, hogyan érdemes.
Nem mondom, hogy minden héten ellátogatok a főzőiskolába - nem olcsó egy ilyen kurzus, viszont az árban benne van a kipróbált recept, sőt még vihetünk is haza és a gyakorlat. Ha lesz újból olyan kurzus, ami felkelti a figyelmem, akkor biztos, hogy pénzt és időt nem sajnálva ellátogatok ismét. Egy kellemes hangulatú főzés volt, és mehetünk egyedül, itt mindenki segít mindenkinek.