Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

“Grillezés” a lakásban

2011.05.17. 09:01 nikicske

Kényszermegoldás, mint panelnagyinál a karácsony, de utólag visszanézve azok is kedves élmények, ugye?:) Na, valami ilyesmi a lakásban a grillezés is!
Ez a post főleg azoknak szól akiknek nincs kertjük, de mégis vágynak a grill ételekre.  Alternatív megoldásként az erkélyre is tehetünk egy kis gurulós grillt, de most ez itt ez nem opció. Csirke és marha rajongó lévén, most csirkemellet  és bélszínt pácolunk.
Bélszínnél nagyon egyszerü a dolgunk: egy tálkába teszünk egész borsot (fekete vagy tarka), babérlevelet és annyi olajat amennyi épp ellepi a bélszínszeleteket. Felvágás előtt lehártyázom a húst. Aztán borsozom mindkét felét és belerakom az olajba, lefóliázva teszem a hűtőbe. A bélszínt szeretem több napos pácban tartani, annál omlósabb, de már 1 éjszaka után is kellemes.
Csirkemellnél is eltávolítom a húsról a zsírdarabokat és szeleteket vágok. Pácolása millió féle lehet, itt is a fantázia szabhat határt, főleg, hogy manapság a boltokban már előre összekevert fűszermixeket is vásárolhatunk. Pácolhatjuk: mézes-mustáros pácban, egyszerűen só, bors, fokhagyma pácban vagy sörben, olaszosan oregánóval, chili paprika darabokkal, stb. Annyi olajjal öntjük fel a fűszeres pácokat, hogy ellepje a húst.
Ha pácolódtak a húsok legalább 1 éjszakát, akkor sütés elött fél órával kiveszem a hűtőből és hagyom kicsit aklimatizálódni. Előveszek egy serpenyőt, majd alágyújtok és jól felforrósítom, olajat már nem öntök rá, hiszen olajos pácban érlelődtek a húsok. Ha már elég meleg a serpenyő, akkor beleteszem a húsokat, először mindkét oldalát 2-2percig sütöm, utána pírítom tovább.
Köretnek csinálhatunk salátát a hűtőben található zöldségekből vagy süthetünk krumplit, gombát.
(Gomba: megpucolom, borssal megszórom és kevés olajon megpárolom, míg kicsit összeesik. Újburgonya: Megkapirgálom és felteszem kevés vízben párolódni kevés sóval, borssal, krumpli fűszerkeverékkel. Ha elpárolgott a vizünk, akkor 1 kanál olivaolajat öntök alá és megpírítom.)

Íme az elkészült grill vacsora:

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke grill főétel steak újburgonya

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr422910336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása