Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Utazás Triesztbe és Nápolyba

2013.04.05. 19:00 nikicske


A héten volt a sajtóbemutatója a Nespresso két új Limited Edition kapszulájának, amelyek a két nagy olasz városba, Triesztbe és Nápolyba visznek el minket.

A sajtóbemutató az Ybl palotában volt, egy olasz piacot hoztak el nekünk. Igazán remekül sikeredett, igaz az idő kicsit hűvős volt, de az ízek mindent feledtettek! Volt egy zöldséges rész, ahol Mautner Zsófi mozzarellát és burratát kóstoltatott aszaltparadicsommal, utána következett a bár, majd a sonka kóstoló, utána T. Nagy Tamás sajtjaival csábulhattunk tovább Olaszországba. Ha ez mind nem lett volna elég, akkor még vártak az olaszos tészták és desszertek és természetesen a két új kapszula. A piac hangulata fantasztikus volt.

Nes.jpg

Az este folyamán megismertük a kávéfogyasztás kultúráját is, miszerint a kávé mellé kapott vizet nem utólag kell ám inni -legalábbis a nápolyiak szerint-, hanem a vízzel “kimossuk” a szánkat, hogy jobban essen a kávé.

Az est házigazdája Schiffer Miklós volt, személyes élményeit mesélte el a trieszti és nápolyi kávézókról.

Ti tudtátok azt, hogy a nápolyiak szerint a kávé kizárólag egyféleképpen fogyasztható: röviden és feketén. Amikor itt azt mondják: “kávé”, akkor azt rendelik meg, amit másutt “eszpresszónak” neveznek. Nápoly tömény “fekete aranya” a Nespresso értelmezésében magas intenzitású, testes kávé, finoman füstös ízjegyekkel és fás aromával.

Nespresso Napoli Limited Edition capsule.jpg

Ezt a nápolyi érzést csempészték bele a Nespresso Napoli kapszulákba, mely egy 11-es intenzitású erős kávé lett amit ristrettoként ajánlott fogyasztani. Ízben füstös, illatában a fekete teára emlékeztető jegyek bújnak elő.


A bemutató óta minden reggelemet vele kezdem és igen tökéletes reggeli kávé, az arpeggiot is háttérbe szorította. :)


De nem szabad szó nélkül elmenni Trieste mellett sem, hiszen ez a kávé is igen magas 9-es intenzitású. Ízben kicsit lágyabb, inkább friss, csokoládésabb, szintén ristrettoként ajánlott a fogyasztása.

Nespresso Trieste Limited Edition capsule (1).jpg

Az üzletekben április 8-tól lesz elérhető a két Limited Edition kapszula és a hozzá tartozó ristretto készlet is. A kávékat külön-külön nem lehet megvásárolni, csakis a képen látható csomagolásban.

Nespresso Trieste and Napoli Limited Edition accessories (1).jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr375202620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása