Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Pisztáciás croissant

2012.04.13. 13:44 nikicske

A pisztáciás briós után szintén egy pisztáciás péksütemény, amit nem feltétlenül sorolnék az olcsó kategória, de megérdemel mindenki egy kis kényeztetést néha.



croissant tészta
100 gr porcukor
6 db natúr pisztácia (díszítés)
1 db keményre felvert tojásfehérje
5 ev mandula liszt
6-7 ev natúr pisztácia paszta
6 kocka ét- vagy tejcsokoládé (ízlés kérdése)
1 db tojás a kenéshez

Nagyobb áruházak hűtőpultjainál megtalálható a croissant tészta, egy csomagból 6 db-ot készíthetünk el. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A natúr pisztácia pasztához hozzáadom a porcukrot, a mandulalisztet és a tojásfehérje felét. Jól eldolgozom, majd a maradék tojásfehérjét is hozzáadom. Egy egy kocka csokoládét teszek a tésztákra, majd ráhalmozom a pisztácia pasztát, majd feltekerem és megkenem egy felvert tojással. Díszítésként egy-egy darab pisztáciát helyezek a tetejére. 15 perc alatt készre sütöm.

 

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: pisztácia desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr144408478

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.23. 09:51:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

c246hejj 2012.04.20. 20:31:46

Wow, nagyon jól hangzik. Köszi az ötletet! :)

c246hejj 2012.04.20. 20:34:02

Wow, nagyon jól hangzik. Köszi az ötletet! ;)

süti beállítások módosítása