Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kenceficék

2012.01.24. 22:08 nikicske


Minap kaptam Bogiéktól avokádókrémet, amely nagyon hamar elfogyott. Ezen felbuzdulva gyorsan beszereztem én is pár avokádót. Hiszen az avokádó csökkenti a koleszterinszintet és rengeteg vitamint tartalmaz.
Elmentem a zöldségeshez pár zöldségért, gyümölcsért. Vettem két puhát és 2 éretlenebbet, hogy későbbi a ténykedésekhez is maradjon.



Megmostam, félbevágtam az avokádót, kiszedtem a magját és kikapartam a belsejét egy edénybe.

Hozzávalók:

  • 1 db puha, hibátlan avokádó
  • 1 db tonhalkonzerv (sós lében)
  • fél citrom leve
  • bors
  • só (ha nem sós lében van a hal)



A tonhalat hozzáadom az avokádóhoz, robotgéppel összedolgozom, majd a fél citrom levét is hozzáadom. Megkóstolom és ízesítem borssal és sóval. Ha még teszünk bele hagymát, akkor még egyszer dolgozzuk meg a robotgéppel és készen is vagyunk. Remek reggeli, remek harapnivaló az összejövetelekre! Pirítóssal fogyasztandó.



A másik nagy kedvenc kencém a padlizsánkrém, amit szintén pirítósra kenve eszünk.



Bátran fogyaszthatjuk diéta alatt is, kalóriaszegény. Én most egy nagyon egyszerű módon készítettem el.

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db lilahagyma
  • 5 ev majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors



A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A padlizsánokat félbevágom és sütőpapíros tepsire fektetem, úgy, hogy a belsejük lefelé néz. 40 percig sütöm, közben apróra összevágom a lilahagymát és a fokhagymát, majd egy tálba rakom. A 40 perc után kikaparom a padlizsán belsejét és a hagymához öntöm. Botmixerrel összedolgozom és rákanalazom a majonézt, majd jól elkeverem és jöhet az ízesítés sóval és borssal. Pirítósokat készítek mellé.

Próbáltatok már avokádómagot csíráztatni?

2 komment

Címkék: étel padlizsán avokádó

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr743745346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyekmec 2012.01.28. 10:12:11

imádom az ilyen kajákat! :-))
igen, próbáltam már csíráztatni, de minden erőfeszítés ellenére elrohadt a mag

picour 2012.02.02. 22:31:51

Én is imádom a padlizsánkrémet. Avokádó magot még nem csíráztattam, de tavaly vettem padlizsán palántát a piacon, sőt magról is neveltem padlizsánt és nagyon meghálálta a sok öntözést. :)

süti beállítások módosítása