Minap kaptam Bogiéktól avokádókrémet, amely nagyon hamar elfogyott. Ezen felbuzdulva gyorsan beszereztem én is pár avokádót. Hiszen az avokádó csökkenti a koleszterinszintet és rengeteg vitamint tartalmaz.
Elmentem a zöldségeshez pár zöldségért, gyümölcsért. Vettem két puhát és 2 éretlenebbet, hogy későbbi a ténykedésekhez is maradjon.
Megmostam, félbevágtam az avokádót, kiszedtem a magját és kikapartam a belsejét egy edénybe.
Hozzávalók:
- 1 db puha, hibátlan avokádó
- 1 db tonhalkonzerv (sós lében)
- fél citrom leve
- bors
- só (ha nem sós lében van a hal)
A tonhalat hozzáadom az avokádóhoz, robotgéppel összedolgozom, majd a fél citrom levét is hozzáadom. Megkóstolom és ízesítem borssal és sóval. Ha még teszünk bele hagymát, akkor még egyszer dolgozzuk meg a robotgéppel és készen is vagyunk. Remek reggeli, remek harapnivaló az összejövetelekre! Pirítóssal fogyasztandó.
A másik nagy kedvenc kencém a padlizsánkrém, amit szintén pirítósra kenve eszünk.
Bátran fogyaszthatjuk diéta alatt is, kalóriaszegény. Én most egy nagyon egyszerű módon készítettem el.
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 db lilahagyma
- 5 ev majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A padlizsánokat félbevágom és sütőpapíros tepsire fektetem, úgy, hogy a belsejük lefelé néz. 40 percig sütöm, közben apróra összevágom a lilahagymát és a fokhagymát, majd egy tálba rakom. A 40 perc után kikaparom a padlizsán belsejét és a hagymához öntöm. Botmixerrel összedolgozom és rákanalazom a majonézt, majd jól elkeverem és jöhet az ízesítés sóval és borssal. Pirítósokat készítek mellé.
Próbáltatok már avokádómagot csíráztatni?