Ezzel az egyszerű étellel sikerült már több embert is levennem a lábáról.
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 dl tejszín
- tejföl
- hagyma
- liszt
- bors, pirospaprika
- 25-30 dkg gomba
Megmosom a húst és kiklopfolom, borsozom, lisztben megforgatom. A serpenyőbe kevés olajat hevítek és a lisztes karajt megpirítom. Közben felaprítok egy fej hagymát és a gombát is megpucolom, felszeletelem nagyobb darabokra. Egy másik adag olajat is felhevítek és a hagymát megpirítom, majd hozzáadom a gombát is. Mikor már majdnem kész, meghintem pirospaprikával, aztán tejszínnel felöntöm. Itt lehet fele-fele arányban tejföllel is felönteni, még kellemesebb lesz az íze. Jól felforralom, hogy besűrűsödjön, megkóstolom ha kell (ha nem), ízlés szerint sózom, borsozom.
Köretnek rizst ajánlok.