Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Anyukám mondta - csak azt nem mondta, hogy nap végére forgalmi nélkül maradunk

2012.06.03. 12:45 nikicske

Tegnap volt az évfordulónk, mivel majd egy éve jártunk Encsen, így most mentünk, ettünk finomat, ittunk jót.
Páran azt mondhatják, Encsre menni Budapestről elvetemült dolog (laza 215 km), szerintem nem! Ha egy jó focacciára vagy bárányburgerre vágyik az ember akkor kötelező, amúgy meg egyszerűen megéri odamenni.


Megérkezünk, asztalhoz kísérnek, egyből jön Szilárd üdvözöl és kapjuk is a málnaszörpünket, hiszen még vár a haza út is. Közben érkeznek még, így nem jut időnk csacsogni. Míg morfondírozunk, hogy házi zsendicekrémet vagy kecskesajtos salátát kérjünk, már kapunk is egy meglepetés fogást! Csirkeméjkrém házi kenyérrel és retek salátával.



Végül a választásunk Balla Enikő kecskesajtjai eperrel, friss salátával. Roppant könnyű fogás, a sajt a kecske camembert. Hogy miért nem szerettem eddig a kecskesajtot, nem is értem..



A fogások közt pont annyi időnk marad, hogy kipihenjük magunkat, de ne legyen túl zavaró a hosszú idő. A málnaszörp szépen csappan, te se hagyd ki ha ide látogatsz! :)
Érkeznek a fő fogások: Kacsazsúr, Érlelt marha rostélyos, szarvasgombás burgonyapürével.
A kacsazsúr egy kacsacombból, mellehúsából, kacsamájból, lilakáposzta és hagymás burgonyából áll vaníliás almakompóttal. Rettentő laktató és iszonyúan finom, a kacsacomb olyan mintha anyukám csinálta volna! A vaníliás almakompót nagyon finom, legalább még egyszer ennyit megbírnék belőle enni!



Az érlelt marha roséra sütve, tetején a szavasgombával roppant jó ízbomba!



A végére úgy elteltünk, hogy az elején kigondolt desszerteket újragondoltuk és végül csak egy sajttortát kértünk.



Kértünk a hosszú út előtt egy tejeskávét, de lebeszélnek róla, mondván van egy új kávéjuk és próbáljuk ki! Giamaica - Európában nem sok helyen lehet vele találkozni, itthon csakis Encsen. A kávéhoz egy csodálatos kávégép is érkezett.



Az espresson “hab” (crema) van, ha a csészét megdöntöm, gyönyörűen ott hagyja a lába nyomát. Az íze erőteljes, markáns. Azt várnám, hogy jól megdobogtatja a szívem, de nem, nem  erős. Igen kellemes utóízt hagy maga után.
Végül elvitelre kértünk egy pizzát, amit magam formáztam és tettem kemencébe, majd szedtem bele a dobozba.


Végezetül ajándékba kapunk egy ChocoMe - Anyukám mondta csokoládé kreációt és egy időre elbúcsúzunk a Dudás testvérektől. A Budai Gourmeten újra találkozunk, lesz focaccia, pacal!

Sajnos itt nem ért véget az este. Mielőtt befordulhatunk volna az utcánkba megállít a rendőr és miután a papírok rendbe voltak, kicsit “kötözködőre” vette a figurát és belekötött ebbe-abba, végül forgalmi nélkül álltunk a garázsba.

1 komment

Címkék: ajánló étel étterem gasztronómia encs

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr684562656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.06.04. 11:39:47

hohó, ide egyszer én is el akarok jutni, naná, hogy a hamburgerért :D

süti beállítások módosítása