Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Gesztenyés-csokoládés bejgli

2011.12.25. 09:23 nikicske


Ha karácsonyra gondolok gasztronómiai téren, akkor rengeteg finom étel jut eszembe. Desszertek közül elsőként a bejgli, ami manapság annyi, de annyi finom töltelékkel kapható és minden évben van újdonság!
Én most először sütöttem bejglit, ezért tartalékba vásároltam kész bejgliket is: mákost és dióst! :) Itthon egy gesztenyés-csokist készítettem, amihez sokat kutattam az interneten, végül ezt találtam:

50 dkg liszt
3 tojássárgája
1 egész tojás
6 dkg porcukor
2 dkg friss élesztő
csipet só
1dl tej

A tejben felfuttatom az élesztőt és minden hozzávalót összegyúrok egy tálban, majd legalább 1 órára a hűtőbe teszem a tésztát. Amint letelt az 1 óra, kinyújtom a tésztát fél milliméter vastagságra és megtöltöm, majd lazán feltekerem és a végeit visszahajtom. A tetejét megkenem tojással, hagyom pihenni 1 órát és lekenem még egyszer tojással mielőtt a sütőbe rakom. 200°C előmelegített sütőben 40 percig sütöm.

A töltelékem: csokis gesztenyés lekvár volt, mely a Papp Miklós házi lekvár Manufaktúrából származik, állaga a gesztenyepürére emlékeztet, roppant finom.

Izgatottan ültem a sütő előtt és vártam milyen lesz a bejglim. Ilyenkor törökülésben ülök és lesem a sütőajtót, közben mandarint eszegettem. Izgulok, lesem az órát mikor telik le a 40 perc. Letelt!! :) Kivettem és vártam egy kicsit mielőtt felvágtam volna, hadd hűljön. Nagyon ízletes lett, bár több tölteléket is elbírt volna, íme az eredmény:

Szólj hozzá!

Címkék: desszert hellókarácsony bejgli

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr433494500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása