Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

ChocoMe - a csokoládé birodalom

2011.11.09. 14:25 nikicske

 

A csokoládé szeretete valahol az alsó tagozatos koromban kezdődött, mikor Ausztriába jártunk ki vásárolni. Akkoriban még a Milka csokoládé volt a nagy kedvenc, ami azóta már hátrébb került a listán. Akkoriban valahogy még különlegességnek számított, ma már mindenhol kapható, bár az igazi német Milkából még néha kerül haza, az valahogy jobb ízűnek tűnik; a szomszéd kertje mindig zöldebb. :)
 


A fehér csokoládék sosem tartoztak a kedvenceim közé, túlságosan édesnek tartom őket. Az étcsokoládéval apránként barátkozunk, még mindig keresem hol az a határ amíg kedves a barátságunk.
A ChocoMe-vel először tavaly karácsonykor szembesültünk, mikor egy kedves barátunktól kaptunk ajándékba egy táblával. A következő találkozás az Édes napokon volt, ahol szintén kóstolni tudtam a termékükből, ez adta meg a végső lökést, hogy fel kell keresnem őket és kicsit többet kell megtudnom róluk.
A ChocoMe 2010-ben alakult, Mészáros Gábor vezetésével és azóta is fejlődik, terjeszkedik. A chocoMe azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Mivel ez minden egyes csokoládé kedvelőnek mást jelent, ezért a vállalkozás több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció létrehozására ad lehetőséget. - mondta el Gábor. Jelenleg Romániában, Szlovákiában, Ausztriában is találkozhatunk a kreációkkal.

Háromféle alap közül tudunk választani: tej-, fehér- és étcsokoládé (65,1%). Utóbbi equadori kakaóbabból készül, a 65,1% jól el van találva.
Minden csokoládé kézzel és a legjobb alapanyagokból készül, törekedve arra, hogy a feltétek a legkívánatosabb formában köszönjenek vissza a vásárlókra. A feltéteket is nagy gonddal kutatják fel, a legjobb minőséget keresve. Néhány feltét a kínálatból: ibolyaszirmok, rózsaszirmok, jázminszirmok - kandírozott, 23 karátos aranypelyhek, robbanócukorka, brontei pisztácia, wasabis mogyoró, kim-chi paprika.
Mészáros Gábor a kezdetek óta számos díjat, elismerést vehetett át, köztük a Magyar Termék Nagydíjat és a Innovációért Nívódíjat is, most novemberben pedig elnyerte a ChocoMe a MagyarBrands elismerést is. Gratulálok és biztos vagyok benne, hogy itt még nem állnak meg!

Teljesen ledöbbentem mikor az üzletben jártam. Amint beléptem, egy 8 méter hosszú csokoládéfal tárulkozott a szemem elé. Nő létemre egyből egy bizonyos csokoládéra fókuszált rá a szemem, az ibolyaszirmos, kókusz forgácsos és 23 karátos aranyforgácsosra (ehető). Igen, én tudok választani!! :) / Kóstolása még várat a megfelelő pillanatra. /


Megkóstoltam egy étcsokoládét pekándió - fahéj - pisztácia - vörösáfonya variációban és azt kell, hogy mondjam nagyon kellemes aromájú, a vörösáfonya és az étcsokoládé találkozását pedig úgy lehet leírni, hogy: hmmmmmm. ;) Ebből szerintem mindenki tudja, milyen is lehetett.


Külön meglepetés volt az üzletben, hogy bizonyos előre összeállított csokoládékat ajánlanak borokhoz és pálinkákhoz. A pálinkákhoz a Rézangyal logóval ellátott csokoládék közül válogathatunk.

Van egy különleges Gere-ChocoMe párosítás, mely egy igazi antioxidáns csokoládé. Nem csak boldogok, de egészségesek is leszünk. :)
 

Megtudtam, hogy melyek Gábor kedvencei, igazából a 8 méter hosszú falon a kedvenc kreációi találhatók. :) Végül sikerült találni egy fehércsokoládé alapú, mandula - kandírozott jázminszirom - liofilizált őszibarack kreációt. Nekem ez az ízvilág kicsit már extravagáns, de a manduladarabok kiválóan kompenzálják a sok édes ízt.
Ha valaki nem találná meg az üzletben a kedvenc variációját, akkor nem kell csüggedni, ugyanis a honlapon van lehetőség saját, egyedi variációkat összeállítani otthon a karosszékből.
 

Idén is készültek Mikulás napjára és piros csomagolásban télapóval ellátott csokoládé kreációkat vásárolhatunk. Kémeim jelentése szerint karácsony környékén (méginkább) ünnepi köntösbe bújnak a csokoládék!




    ChocoMe
Szt. László út 14.
1135 Budapest

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló csokoládé

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr183365881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása