Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Először Erdélyben

2011.10.03. 08:23 nikicske

Első kirándulásom Erdélyben, ismeretlen ízek világában. Sok olyan van amiről még nem hallottam, de ha mégis, akkor biztos nem kóstoltam. Ilyen a zakuszka, a kapros-salátás bableves, a kapros-ordás palacsinta és a puliszka. Bár utóbbiról hallottam, de kóstolni még sosem.


Kezdem először a kapros-salátás bablevessel. Nálunk nem divat kaprot tenni a bablevesbe, mi vagy csak tejföllel vagy ecetesen esszük. Kicsit félve kóstoltam meg, de gondoltam rossz biztos nem lehet, mivel külön-külön szeretem az alapanyagokat. A saláta szára roppanós és a maga tejfölös-kapros bableves is nagyon ízletes, érdemes kipróbálni!


Itt Erdélyben az áfonyának nagy divatja van: van áfonya szörp, pálinka, lekvár ergo áfonyás palacsinta is. Az orda kicsit furcsa lehet elsőre, de lehet sokan találkoztak már vele. Sajtgyártás során visszamaradt savóból készítik. A kapros-ordás palacsinta íze nem hasonlítható semmi itthon közismerthez, esetleg a kaporhoz, de az csak egy apró momentuma a történetnek, mindenképp kóstolni kell, szerintem nagyszerű.

Volt egy kis időnk egyik este még bográcsoztunk is. :)

Szólj hozzá!

Címkék: erdély étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr793273566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása