Hozzávalók:
- szűzpecsenye
- 2db sárgarépa
- 2db fehérrépa
- 1db hagyma
- 4-5 ev. mustár
- tejföl, 2dl tejszín
- bors
- babérlevél
- Knorr zsemlegombóc
A répákat megpucolom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem. A hagymát apró kockára vágom és megpirítom olajon a lereszelt répával. A szűzpecsenyét 2-3 centis szeletekre vágom, majd borsozom. A répára teszem és kérget csinálok neki, majd tejszínt és mustárt öntök hozzá, tetejére babérlevelet teszek. Hagyom főni a húst, a végén adhatunk tejfölt hozzá de tálaláshoz is jó.
A zsemlegombóchoz én félkész terméket használok, Ausztriából hozom, itthon még nem találtam megfelelőt. Majdnem olyan finom, mintha magam készíteném el, ezért is szoktam használni. Természetesen mindig az a legjobb amit saját magunk készítünk, de a mai rohanó világban nem mindig engedhetjük meg magunknak, így próbálom a lehető legtökéletesebb alapanyagokat beszerezni.
Nézzétek el nekem, hogy félkész terméket használtam! :)