Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Eszterházy szűzpecsenye zsemlegombóccal

2011.06.20. 15:07 nikicske

Hozzávalók:   

      • szűzpecsenye
      • 2db sárgarépa
      • 2db fehérrépa
      • 1db hagyma
      • 4-5 ev. mustár
      • tejföl, 2dl tejszín
      • bors
      • babérlevél
      • Knorr zsemlegombóc

A répákat megpucolom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem. A hagymát apró kockára vágom és megpirítom olajon a  lereszelt répával. A szűzpecsenyét 2-3 centis szeletekre vágom, majd borsozom. A répára teszem és kérget csinálok neki, majd tejszínt és mustárt öntök hozzá, tetejére babérlevelet teszek. Hagyom főni a húst, a végén adhatunk tejfölt hozzá de tálaláshoz is jó.
A zsemlegombóchoz én félkész terméket használok, Ausztriából hozom, itthon még nem találtam megfelelőt. Majdnem olyan finom, mintha magam készíteném el, ezért is szoktam használni. Természetesen mindig az a legjobb amit saját magunk készítünk, de a mai rohanó világban nem mindig engedhetjük meg magunknak, így próbálom a lehető legtökéletesebb alapanyagokat beszerezni.
Nézzétek el nekem, hogy félkész terméket használtam! :)

Szólj hozzá!

Címkék: mustár főétel zsemlegombóc szűzpecsenye

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr642997510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása