Egyszer mindenki kezdő. Első ételem a paprikas krumpli volt, ha nem számítjuk az ételkészítés órán tanultakat. Ott ugyanis ott állnak mellettünk, segítenek és az nem olyan, mint mikor rémülten állunk a konyha elött, most mit és hogyan. Nekem az internet volt segítségemre és pár kezdőknek szánt szakácskönyv.
Ajánlom minden kezdőnek vagy kevésbé gyakorlott háziasszonynak/leányzónak/férfinek egyszóval: mindnenkinek A főzés alapkönyve című könyvet. Megtalálható benne: alapvető élelmiszerkészlet, hasznos tanácsok (pl.: ne menjünk éhesen bevásárolni), mit hol tároljunk, fűszerek kiskátéja. Alapfogalmakat ismerhetünk meg és számos egyszerű és könnyen elkészíthető ételeket mutat be.
A könyvet antikváriumokban megtaláljátok, nagyon hasznos.
Második lépésnek ajánlom Nigella Lawson könyveit. Nagy kedvencem a Hogyan válljunk házi istennőkké című könyve. Telis-tele sütemény-receptekkel, minden alkalomra van egy megfelelő. Van benne karácsonyos-, húsvétos- és könnyű gyümölcsös recept, tömény csokis sütemények. A könyvben lévő receptek felét már elkészítettem és mindig ízlett mindenkinek. Nigella általában kicsit édesebben készíti el a süteményeket, erre érdemes odafigyelni ha nem vagy olyan édesszájú, apránként kell hozzáadni a cukrot a recepthez, néha elég a fele is.
Előfordulhat, hogy a blogban találkoztok Nigella receptekkel, de egyik se szóról szóra lesz kiírva könyvből, hisz mindenkinek máshogy ízlik, így én is variálok - elveszek vagy hozzáadok.