Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Csirkés egytálétel

2012.08.22. 14:30 nikicske

Ismét itt a kánikula, nehéz ételek szóba se jöhetnek, a könnyű és gyors ételek ideje ez. Én is próbálok kevesebb időt eltölteni a konyhában és többet a hűvösben.
Egy gyors, 20-25 perces receptet osztanék meg veletek:

300 gr csirkemell vékonyra felszeletelve
5 db újhagyma
15 db koktél paradicsom vagy 5 normál paradicsom
200 gr zöldborsó
100 gr zöldbab
1 db sárgarépa
só, bors (tarka, szecsuáni vagy ami éppen otthon van)

Serpenyőbe olajat hevítek, addig apró kockákra vágom a megpucolt répát, hagymát, paradicsomot, majd egyszerre beledobom. Feldarabolom a zöldbabot is, magas lángon összepirítom, közben borsozom. Hagyom kb 15 percig, közben kevergetem néha, hogy ne süljön le. Amikor a zöldbab megpuhult, hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkemellett és közepes lángon sütöm tovább. Mivel vékonyak a csirkemell-csíkok, 5 perc elég nekik, hogy átsüljenek. A végén megsózom és már kész is az egytálételünk.
Borsokat a Fűszerésznél tudtok vásárolni!

egytaletel.jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: csirke étel zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr934725923

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.23. 08:57:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása