Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Vasárnapi élvezet

2013.01.06. 15:04 nikicske

A tegnapi sütő-nap után ez a nap egy kicsit punnyadósabb, vasárnapibb. Megvolt a “paraszt reggelink”, a déli húsleves, de valami még kellett ami kicsit feldobja a napot. A csokoládés édességekkel sose lehet melléfogni.
Salzburgi diótortaként szerepel, de annyira kevés dió szerepel benne, hogy tőlem inkább a Salzburgi torta nevet kapja. Roland egyébként sem kedveli annyira a diós süteményeket.

IMG_1311.jpg


30 g vaj
2 tojás
140 g cukor
30 g csokoládépasztilla
1 evőkanál kakaó
20 g darált dió vagy mogyoró
180 g liszt
125 ml fekete kávé
1 kávéskanál sütőpor

Összekeverem a hozzávalókat, hogy egy lágy tésztát kapjak.
170 °C előmelegített sütőbe teszem és készre sütöm kb 30 perc alatt.
Ha megsült, megvárom míg kihűl, majd kettévágom és megkenem a krém egy részével, a másik részét pedig a tetejére kenem.

Krém:

100 g vaj
80 g cukor
fél vanília kikapart belseje
1 db tojás
100 g puha csokoládé
1 db kezeletlen mandarin reszelt héja

A torta tetejét megszórhatjuk reszelt étcsokoládéval vagy forgácsokkal és élvezzük a vasárnapi punnyadást! :)

IMG_1313.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé gasztronómia desszert dédi

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr465001383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása