Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Viszlát 2012, Helló 2013!

2012.12.30. 14:12 nikicske

A minap résztvettünk egy fantasztikus rendezvényen a Sarki fűszeresnél: “igyunk csillagokat”! Ittunk is csillagokat, közben jókedv és laza beszelgetések is voltak, amolyan előszilveszteri buli.
Nem csak az agysejtek pusztultak, hanem a finom pezsgők is és ropogtatni valók, közben pedig Nemesvölgyi Attila beavatott minket a pezsgő készítés rejtelmeibe; megtudtuk mi a perlage*, degorzsálás* és hogy mi is az a pezsgőre szüretelés.

Tudtátok, hogy:
* Magyarországon 9 hónapig érlelik finom seprűn a pezsgőt? (seprő: üledék)
* nem jó a sok perlage? (perlázs: bubi, CO2)
* ha nem “nyílik ki” a pezsgő dugója felbontás után, az lehet a gyenge minőség előjele

Az estéről íme egy kollázs, több fotó a Facebook oldalon.

Én ezzel a képpel kívánok mindenkinek Sikeres Boldog Új Esztendőt!

szilveszteri pic.jpg

*Degorzsálás: A palack nyakában összegyűlt seprő eltávolítása. Perlage: a hab gyöngyözése.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pezsgő gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr434987778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása