Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Ha nem tudod mi kerüljön a karácsonyfa alá, akkor ide süss

2012.12.17. 10:42 nikicske

Szubjektív, hogy kinek mi a legjobb karácsonyi ajándék. Összegyűjtöttem, hogy szerintem mik a legjobb idei karácsonyi ajándékok, gasztro témakörben.

A konyha gépek ferrariját idén is elsők közt sorolnám fel: KitchenAid robotgép. Ez nálam mindig az első helyen szerepel, míg nem lapul a fa alatt. Talán idén...? :)




Idén is rengeteg szakácskönyv jelent meg a hazai piacon. Nálam idén kedvenc Varga Gábor: Desszert szerelem - Sütni bárki tud. Ebből a könyvből több desszertet is elkészítettem már és mindig garantált volt a siker. Az egyik nagy kedvenc a könyvből a csokoládés keksz, amit kicsit átdolgoztam, annyiban, hogy mindig kerül bele valami extra, hol csokoládé darabok, hol narancs héj néha csak vanília vagy kínai ötfűszerkeverék.
Szerintem ebből a könyvből nem lehet melléfogni egyik recepttel se!




A másik fantasztikus könyv  A mangalica - A világhírű magyar fajta története, a legjobb magyar séfek receptjeivel.  Sajnos még nem jutottam el a receptekig, hogy kipróbáljam őket, de már az elejéért is érdemes volt megvásárolnom. Részletes, fotók az állat részeivel, mit mire használhatunk fel és ezek után jönnek a receptek. Egyszerűen fantasztikus könyv! Nem tudom létezik-e ilyen vagy ehhez hasonló könyv, mely ennyire alapos és átfogó képet ad az állat részeiről és felhasználásáról. Arról nem is beszélve, hogy a könyvben neves szakácsok mutatják be receptjeiket.




Ha nem vagy akkora mázlista, hogy egy remek kávézó szomszédságában laksz és szeretnél ébredés után kényelmesen, gyorsan és a lehető legegyszübben hozzájutni a szeretet kávédhoz, akkor tudom ajánlani a Nespresso kávégépeit. Nekünk egy Pixink van és tejhabosítónk és egyszerűen imádjuk, gyors, szuper kávét készít el pár másodperc alatt.




Nálam még ami nagyon nagy sikert tudna aratni és szerintem sokaknál, az nem más, mint egy gasztronómai újság előfizetés. Számos újság közül tudunk választani: Magyar konyha, Fahéj, Szuflé, GoodFood, TvPaprika.




Remélem tudtam segíteni nektek és találtok olyat amit Ti is szívesen kapnátok/adnátok másoknak karácsonykor.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló karácsony gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr474966645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása