Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Krémsajt felhasználás újragondolva

2012.11.19. 21:32 nikicske

Pár hete voltam a Philadelphia krémsajt sajtótájékoztatón, ahol Buday Péter chéf mutatta meg nekünk, hogy nem csak kenyérre kenhetjük a krémsajtokat. Pedig ugye mi sem egyszerűbb, mint szelni egy szelet kenyeret , majd elővenni a zöldfűszeres krémsajtot és megkenni. No de már én is amondó vagyok, hogy próbáljátok ki szósz készítéséhez is! Mai ebéd elkésztésénél jutott eszembe, hogy nem a megszokott módon készítem el a gombás-zöldséges szószt:

1 db kisebb fej vöröshagyma
2 db nagyobb gomba
1 db paprika
1 db sárgarépa
1 doboz zöldfűszeres krémsajt
1 kanál olaj

A serpenyőbe olajat hevítek, összevágom a hagymát apró kockára és megpirítom. Közben a többi hozzávalót is összedarabolom és hozzáadom. Elsőként a répát, paprikát, majd a gombát, hogy legyen egy kis levünk alatta. Végül hozzáadom a krémsajtot, sózom és borsozom. Roppant jó ez a zöldfűszeres krémsajt!

zoldfuszeres (360x480).jpg


Bevallom, eddig én csak sajttortához használtam a natúr változatot, de ezek után fogok tartani itthon zöldfűszerest is.

Itt nem álltam meg, hiszen a főételek után jól jön egy kis desszert. Ha már krémsajtozunk, akkor legyen Milkás krémsajt! Önmagában kanalazva is finom, de akkor miről írnék..? :)

2 doboz milka krémsajt
1,5 evőkanál porcukor
1 csésze espresso
125 ml habtejszín
tetejére reszelt tonkabab

A tejszínt felverem, a krémsajtot kiverem a cukorral és a kávéval, majd egy kisebb adag tejszínhabot elkeverek a krémmel, a többit óvatos mozdulatokkal adom hozzá. Pohárkákba töltöm és 1-2 órára a hűtőszekrénybe helyezem. Tálaláskor reszelek a tetejére tonkababot.

Kremsajt (480x288).jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: teszt ajánló étel krémsajt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr224915537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.20. 11:24:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.