Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Nesze neked hőségriadó!

2012.06.20. 14:21 nikicske

Vége az iskolának, itt a vakáció és hivatalosan is NYÁR van! Ilyenkor nyakunkba vesszük a strandokat, a nagy Balatont és a vízben hűtjük le magunkat. Ha Te sem tudod ezt megtenni, akkor ajánlok egy hideg gyümölcslevest. Én leginkább úgy szeretem, ha sokféle gyümölcs megtalálható benne, jobb is az íze.
Tegnap kirohatunk a piacra és beszereztünk néhány friss gyümölcsöt: meggyet, cseresznyét, barackot, málnát és citromot. Ezekből mind került a levesbe, volt amelyikből több is. :)


1 kg meggy
½ cseresznye
4 db őszibarack
4 ev málna
1 db citrom reszelt héja és leve
5 ev Xukor
1 cs Fűszerész Gyümölcsleves fűszerek
2 ev vanília kivonat vagy egy fél kikapart vanília belseje
1 ev liszt
2,5 dl növényi tejszín

A gyümölcsöket átmosom, a cseresznyét azért kimagozom közben, meggyet nem, barackot feldarabolom és felteszem főni annyi vízzel amennyi bőven ellepi. Teszek hozzá a gyümölcsleves fűszerkeverékből vagy ha nincs kéznél, akkor 1-2 fahéjrúdat, 1 ev szegfűszeget, majd a citrom héját és a levét a vaníliával együtt. Mikor a leves elkezd forrni, akkor egy tálba kikeverem a lisztet a tejszínnel, merek a levesből egy kanállal, elkeverem, majd visszaöntöm a leveshez. Ha egyben szeretnék még látni a gurulós málnákat a levesben, akkor csak akkor adjuk hozzá ha elzártuk,  ha nem akkor most lehet nyugodtan. Xukorral ízesítem.
Amikor elkezd forrni, akkor elzárom és hideg vízzel teli mosogatóba rakom kihűlni, majd a hűtőbe.
Ebédre is tökéletes, nagyon hűsítő.

Gyümölcsleves.jpg

Vacsora időben még mindig nagy a kánikula mostanság. Próbálok mindig valami könnyűt és persze gyorsat készíteni, ne kelljen szaunát nyitni a konyhából.
Nálunk ez volt a tegnapi vacsora:

piritotthusibulgurral.jpg

A mai ebéd:

ebed_1.jpg

Pár szem gombát, amit leltem a hűtőben megpucoltam, feldaraboltam, répával együtt megpirítottam egy serpenyőben, közben befűszereztem a csirkemellet. Mikor a répa kezdet puhulni, átrendeztem a serpenyő egyik felébe őket, a másik felére csepegtettem olajat és megpirítottam a csirkemell mindkét felét.
Köretnek én csináltam kétfélét is, főztem bulgurt friss zöldborsóval és felvágtam uborkát, paradicsommal.
Ha már unalmasak a saláták egy próbát megér! :)

Ti milyen ételeket esztek szívesen ilyen melegben? 

3 komment · 2 trackback

Címkék: leves gasztronómia főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr554600400

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.22. 11:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.21. 09:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miner.hu 2012.06.20. 19:36:38

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

narmer 2012.06.21. 17:46:30

Tegnap én is bementem a Mammut halál elegáns bio áruházába , vettem őszibarackot , cseresznyét és petrezselyemzöldet. 3500 ft ot fizettem, a barack ehetetlenül vízízű volt, a cseresznye mind férges egytől egyig. A perezselyemzöld rulez..Ja és az eladók sose köszönnek, sem jövetelkor, sem távozáskor.

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2012.06.22. 05:33:53

@narmer: ott még nem vásároltam, de ezek után lehet nem is fogok. :(