Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Gourmet fesztivál első nap

2012.06.09. 13:16 nikicske

A tegnapi nap már bővelkedett programokban, nem csak kóstolni tudtunk, voltak koncertek és a  gasztro színpadon is volt mit nézni - no meg enni is.
A rendezvényen szerintem nincs rossz étel, finom, jó, tökéletesek vannak. Vannak persze olyanok amik kevésbe ízlenek és vannak olyanok ahova visszajár az ember.

Először a Baldaszti’s-hoz léptünk oda, mivel náluk tegnap hamar elfogyott a hamburger. Kértünk egy hamburgert és egy zöldbab főzeléket, így egyből ki is pipálhattam a listámról. Milyen jó ha az ember nem egyedül látogat ki egy ilyen rendezvényre! :)



Kezdett igen melegre fordulni az idő, így a hűsítő levesek felé vettük az irányt és először a Rosinante bodza krémlevesét kóstoltuk meg, majd a Káli étterem Orgona krémlevesét. Mind a kettő hűsítően hatott ránk, de Rolandnak és nekem is a bodza krémleves kecskesajttal jobb volt, hiszen édeskésebb, míg az orgona kicsit fanyarabb volt. Miközben a levesünket kanalaztuk, a színpadon Dudás Szabolcs és Kulka János Porchettát készített, melyet meg lehetett kóstolni a végén. Most ezt kihagytuk, mert egyrészt tudjuk milyen, másrészt akkor már nem tudtunk volna tovább kóstolni.

Bodza krémleves

 



Majd következett a Rosenstein vendéglő tegnap kimaradt fogása: Liba salsiccia sült paprikamártással, pászka tócsnival és a flódni macaron. Idén is Robi képviseli a vendéglőt, nagyon kedvesen fogad minket és másokat is, nagyszerű vendéglátó. Miközben a tányérra kerülnek a fogásaink felfedezek egy plakátot: “Hamarosan...”. Izgalmasan hangzik, várjuk! :)



Majd a Costes felé vettük az irányt, hiszen nem csak desszerttel készültek. Gulyás terrinet kóstoltam meg a tegnapi nap folyamán, míg Roland a Sarki fűszeres kávéját iszogatta.



Beszereztünk pár fűszert a Fűszerésznél és jöttünk haza, holnap is van nap! :)

A nap legjobb levese a Rosinante Bodza krémlevese, a legjobb főfogások a Rosenstein Ricset töltött libanyakkal, füstölt fürj tojással és a Baldaszti’s Zöldbab főzeléke volt.

Holnap a desszertekre gyúrunk! :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia gourmet gasztrofeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr904575122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.