Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Gourmet fesztivál 0. nap

2012.06.08. 00:45 nikicske

Ez az a nap, amikor a szakmabeliek (és holdudvaruk), illetve a sajtó veszi birtokba a fesztivált.
Ilyenkor még vannak zárt bodegák, megy a pakolás, csinosítgatás. Szerintem a legjobb az egészben, hogy ilyenkor nyugisabban lehet beszélgetni a kint lévő chéfekkel, tulajdonosokkal, olyan családias a hangulat.
Fotóztam nektek sokat, árakat is, a képek itt.

Anyukám mondta focacciajá idén is tökéletes és a leglaktatóbb. Bár nem az a cél, hogy az első helyen jól lakjunk, de annyira finom és hibátlan, hogy ezt mindenképpen be kell iktatni.




A másik nagy kedvencem a mai napon a Borkonyha volt. Ők igazából most vannak kint először és tuti nem utoljára! Idén két fogással érkeztek: egy kovászos uborka nyalókával és egy galamb rilette bazsalikumos zöldalmával. Roppant ötletes és izgalmas fogás a nyalóka, a déli melegben igen hűsítő volt. Azt hiszem délutánonként ezzel hűtöm le magam. A galamb rillete egy különleges tálalást kapott, kis halas dobozba került. Végre nem az egyen fesztivál tányért kell a kezünk közé venni.



A Rosenstein vendéglő idén is jókat alkotott: flódni macaron, ricset töltött libanyakkal, fürjtojással és kacsahús krém, házi savanyúságokkal.



Desszertek terén is erős a felhozatal: Harrer chololat könnyű pohár desszertjei, Pataki cukrászda fagylaltjai, Gerbeaud és La Praline boulangerie.
Kicsit sokalltam a Pataki 900Ft-os kókusz mousse-t, míg a Harrernél majdnem fele ennyibe kerülnek a könnyű pohárdesszertek. Nekem ízben sokkal jobbak voltak a Harrer desszertek.

Sarki fűszeresnél feltöltődhetünk a finom kávéjukkal és az otthonosan berendezett környezettel. A mai napon náluk és Anyukám mondtánál volt a leginkább belakva a terület. 

Itt a lehetőség, hogy egy igazán jó degusztációs menüsort kóstoljunk végig a fesztiválon, most kell merésznek lenni! Én ma borjú nyelvet is ettem a Bock Bisztróban!

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia gourmet gasztrofeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr514572783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.