Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Garantált függőség

2012.04.21. 19:50 nikicske

A héten mutatták be a chocoMe új kávés kollekcióját, melyhez Tóth Sándor kávéspecialista biztosította a kávékat, a helyszínt pedig a Lila Körte. A Lila Körtéről hamarosan bővebben is beszámolók, amint eleget kóstoltam.
Mészáros Gábortól megszokhattuk, hogy mindig valami különlegessel rukkol elő, most sem volt ez máshogyan. A kávé és a csokoládé egy remek párost alkot együtt, nem is értem, hogy ez hogyan maradhatott ki az eddigi kollekciókból. Na de mindegy, mert most itt van és remek ízeket élvezhetünk!
A kollekció megalkotásában segédkezett a kávék szakértője és oktatója: Tóth Sándor.
Tóth Sándor neve ismerős lehet a kávékedvelők körében, hiszen 2011-ben az év baristája volt. A vele készült interjúkból számomra az jött le, hogy a legbüszkébb a A KÁVÉ HÁZA 1927 nevű kávézójára, mely Szekszárdon található.

Három különleges kávé szerepel az új kínálatban:

  • A Galápagos-szigetekről származó, szokatlanul nagyméretű kávészemek, melyek kevésbé nedvesdúsak. A bourbon fajtájú arabica kávészemek speciális pörkölésüknek köszönhetően kevésbé testesek, ám enyhén citrusos ízviláguk és gazdag, karamelles aromájuk „beteríti” a csokoládékat.
  • A kézzel válogatott etióp yirga kávészemeit a kávék gyémántjának nevezik. Egyszerre hordozza magában a citrusos és a bogyós gyümölcsösség meghatározó aromáit, melyek a markáns savakkal keveredve valósággal elborítják az ízlelőbimbókat
  • A kolumbiai gaitana kávészemeit a vajas, kakaós, barnacukros gerinc mentén kitüremkedő virágtónusok dominálják.


Azt est folyamán jó pár kockányi boldogsághormont vettünk magunkhoz, közben pedig ámulattal figyeltük Tóth Sándort, ahogy a csokoládék mellé különleges eljárással készíti el a kávékat.

  • Ethióp Yirga-ból egy Gold Cup standard szerinti filteres technológiával jégre csepegtetett kávét illesztettünk a tejcsokoládékhoz. Az izgalmas savak és a vékony test illeszkedett a tejcsokoládéhoz.
  • A fehércsokoládéhoz szintén a Yirga-ból, Syphon technológiával készítettünk kávét. A technológia sajátosságából adódóan nagy test és igazán szerethető durvaság egészítette ki a minőségi fehércsokoládés kompozíciókat.
  • A narancsos és a fekete ribizlis kompozícióhoz hagyományos csepegtetős eljárással, Kolumbiai Gaitana kávéból készítettünk italt. A közép amerikai kávéra jellemző édesség és gyümölcsösség tökéletesen kihangsúlyozódott és illeszkedett a csokihoz.
  • A fűszeres feltétekhez visszamentünk az időben. Cezveben klasszikus törökkávét készítettünk, ami alapkarakterével és a török kávéra egyébként is jellemző fűszerességgel egészítette ki a kollekciót.


Mészáros Gábornak köszönhetően lassan féléve, hogy megszerettem az étcsokoládékat, így most is a legjobban az étcsokoládés kollekciók nyerték el a tetszésemet. Étcsokoládé, Etióp Yirga kávébab, kakaóbab, narancshéj és a étcsokoládé, Etióp Yirga kávébab, kakaóbab, liofilizált feketeribizli kockák lehengereltek. Köszönöm ezt a remek estét, a sok finom kávét és kávés csokoládét.

Vajon mivel tudja ezt még fokozni Mészáros Gábor?! :)

 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr804465377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása