Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Fahéjas csiga

2011.11.26. 15:12 nikicske

Régen, iskolába menet mindig bementem a sarki ABC-be venni egy fahéjas csigát. Mindig kemény volt a széle, viszont a belseje puha volt és tele fahéjjal, ezért mindig a belsejével kezdtem és úgy haladtam kifelé.
Mostanában többször is elkészítettem, így gondoltam megosztom veletek a receptet. Az alapötletet Nigella Norvég fahéjas tekercse adta, viszont időről időre mindig variáltam, végül ez lett belőle:

500 gr liszt
100 gr cukor
1 tk só
40 gr élesztő
4 dl tej
3 db tojás
100 gr vaj

80 gr cukor
2 ev fahéj
2 ev kakaó
100 gr vaj
1 ev mandarin olaj

A kép mobiltelefonnal készült.


A tészta hozzávalóit összekeverem, meggyúrom, majd langyos helyen fél órát pihentetem, amíg duplájára meg nem nő. Közben kikeverem a tölteléket: a vajat cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a fahéjat és a kakaót, majd 1 ev. mandarin olajat.
Ha letelt a fél óra, akkor a tésztát kevés lisztes deszkán kinyújtom 1 centisre, majd megkenem a töltelékkel és feltekerem. Feltekerés után két ujjnyi vastagságra felvágom és tepsibe helyezem, 180°C-os sütőben aranybarnára sütöm.  Langyos kakaó- vagy reggeli kávé mellé tökéletes.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr883413215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.