Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Ragacsos, cuppogós - oldalas

2011.10.22. 12:36 nikicske


Múltkor Gál Józsinál láttam egy húsosabb oldalast, rögtön le is csaptam rá. Nem sokat láttam, amin ennyi hús hever parlagon! Nálam az oldalas eddig úgy került a tányérra, hogy 20% hús, a többi zsír és csont. Ebből kifolyólag ezer éve nem ettem, amiből 8 tuti! :) Nem kedvelem a zsírcsimbókokat, gondolom vagyunk ezzel így páran.
Hazajöttünk, én és a kis oldalasom, a kötelező mosdáson átesve jöhetett a fűszerezés. Só, durvára őrölt bors, fokhagyma, csípős fűszerpaprika, kevés olaj és méééz, hogy ragacsos legyen. 120°C-ra előmelegített sütőben pár óra alatt puhára sütöttem, az utolsó 30 percben grillező funkcióra csavartam. Az illatok csakúgy áradtak ki a sütő ajtaján, amire a két macska álmából felébredve azonnal a konyha felé vette az irányt. Mikor már párom is kérdezte mi sül, akkor kezdtem örülni, hogy de jó választás volt az oldalas.
Friss langyos kenyér, kis mézes szaft (hmmm), tunkolás!



Ma is a Vásárcsarnokba vitt az utam, kiürült az éléskamránk. Apropó! Tudtátok, hogy az Ázsia bolt elköltözött a körút és a Sóház utca sarkára, a használt ruha kereskedés mellé? Nagy, szép hely! Ki is találtam, hogy marha (jó) hétvégét tartunk: gulyás leves, vörösboros marhapöri, amerikai steak, hátszín! Persze, hogy megint ott bújt az oldalas, így jött az is, csontos és csont nélküli is. Ment a sütőbe a fenti recept szerint, annyi változással, hogy ment mellé burgonya és még több hagyma. Sült 3 órán keresztül, a gulyásleves fent főt közben, én meg békésen aludtam. (Levettem 80-90°C -ra a sütőt mielőtt elnyúltam volna a kandúrokkal.) Úgy fest, hogy a zamatos illatok nem csak a macskákat keltik.. :)
Már került is a tányérra a jó kis ragacsos oldalas, pár szem burgonya és koktél paradicsom és kifli. Tunkolni!

 

Szólj hozzá!

Címkék: főétel oldalas

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr463321725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.