Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Muffinok - avagy mivel rukkolj elő ha váratlanul betoppan az anyós

2011.10.05. 14:02 nikicske

Vannak pillanatok, mikor nem várt látogató jelenik meg. Íme pár muffin variáció ezekre a pillanatokra.



Alap recept:

150 gr puha vaj
150 gr barnacukor/sima kristálycukor
150 gr liszt
2 db tojás
1 db citrom reszelt héja (plussz én narancshéjat is szoktam tenni bele)
4 ev tej
1 cs sütőpor
1 ev vaníliaaroma
1 ev fahéj

Csokoládés



30 gr étcsokoládé  reszelve (70%)
20 gr apró darabokra törve
1 ev kakaópor (édes,  nyuszis)

Aszalt gyümölcsös

Ezt lehet variálni csokoládésan is, én az alap recepttel szoktam csinálni.

100 gr aszalt gyümölcs (vágjuk apró darabokra)

Magvas

Itt is számtalan variáció lehetséges: diós, mogyorós, mandulás, pisztáciás vagy ezek keveréke. Szintén vágjuk/törjük apró darabokra. A mennyiség attól függ, hogy mennyire szeretnénk, hogy magvas legyen. :)

Aztán 200°C-os előmelegített sütőben 20 percig sütni.

Szólj hozzá!

Címkék: répa csokoládé muffin

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr1003280083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.