Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Tejszínes-hagymás csirkemell

2011.09.26. 04:33 nikicske

Párom nagyon kedveli, mert két nagy kedvenc alapanyaga is szerepel benne: tejszín és sok hagyma. Jelen esetben póréhagyma és salotta hagyma.

Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
1 db nagy poréhagyma
2 db salotta hagyma
1 csomag bacon
Fusilli tészta (köret)
200 ml tejszín
bors



Serpenyőbe fektetem a bacont, rá a darabokra vágott csirkemellet, a tetejére ismét bacont helyezek. Megpirítom mind a két oldalát, addig a póréhagymát karikára, a salotta hagymát nagy kockákra vágom és egy másik serpenyőbe helyezem. A baconból kifolyt lét átkanalazom a hagymához és megpirítom. Amikor a hagyma- és bacon mindkét oldala megpirult, akkor a bacont félreteszem és a csirkemellet összekeverem a hagymával majd felöntöm tejszínnel és borsozom. Hagyom egyet rottyani és kész is! Köretnek mi fusili tésztát szoktunk, de lehet akár rizzsel is fogyasztani. Tálaláskor a tetejére helyezem a pirult bacon darabokat. Valahogy így ni:

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr273242511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.