Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Rakott krumpli

2011.09.12. 18:05 nikicske

Jó sok tejföllel és tojással szeretem csak igazán. Ahogy összesülnek, a kolbászból kiáramlik az enyhén csípős íz, a tejföllel szaftot alkotnak, hmmm, kész ízorgia! Nagyon egyszerű étel és könnyedén lehet variálni is. Én most a hagyományos módon csináltam. A krumplit és a tojást megfőztem (a krumplit csak félig) felkarikáztam a hozzávalókat, ami krumpli, tojás, kolbász. A tejfölt elkevertem sóval, rétegeztem a hozzávalókat: alulra krumpli, tojás, kolbász, tejföl, majd krumpli, tojás, kolbász, tejföl és így tovább. :)
200°C-os sütőben sütöttem 30 percet. Tálaláskor még tettem a tetejére fél kanál tejfölt, mellé uborkát vagy csalamádét szoktam kínálni.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr763221307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.