Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Minestrone leves

2011.09.01. 21:41 nikicske

Olaszország-lázban bizsergek, tervezgetem a jövő évi olasz nyaralást. Világevő citromos sütijét is kisütöttem, az is rátett egy lapáttal. A lényeg, hogy ilyenkor nem nyugszom meg míg nem kapom meg amire vágyom, így ma életem első minestrone levesét készítettem el.
Előzetes felkészülés nélkül minden zöldségből vettem egy keveset ami volt a zöldségesnél: egy kis hagyma, fokhagyma, paradicsom, kel, sárga-, fehérrépa, burgonya. Megmostam, megpucoltam, felaprítottam egyenlő nagyságúakra és vajon megpároltam őket miközben megborsoztam. Volt itthon vörösbab konzervem, hozzáöntöttem és felengedtem zöldségalaplével. Fűszereztem még kevés borssal és bazsalikommal. A répákat roppanósra főztem és mielőtt elzártam volna a leves alatt a gázt, hozzáadtam a kelt, pár percig főztem és kész is volt. Tálaláskor megszórtam reszelt parmezánnal.


Elégedett vagyok a végeredménnyel. Akinek van otthon más zöldsége tegye bele bátran, itt a több jobb!

Szólj hozzá!

Címkék: leves olasz

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr753196491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.