Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Az autentikus osztrák Kaiserschmarren, azaz a Császármorzsa

2011.08.19. 08:34 nikicske

Az internet tele osztrákosnál osztrákosabb címmel ellátott receptekkel. Elkezdetem kutatni és Facebookon is kértem segítséget (onnan kaptam is két receptet, amit még mostanában ki fogok próbálni). Az interneten van darás és lisztes verzió, egyikben a cukrot az elején kell hozzáadni, a másikban a végén (hogy rákaramelizálódjon), sőt találtam még mascarpones receptet is. Teljes a kétségbeesés.
Úgy döntöttem, inkább németül keresek recepteket. Találtam is egyet, az austria.info oldalán, ami elég megnyerő volt. A tökéletesség kedvéért osztrák lisztet használtam, a recept itt.

Ti hogy ismeritek a császármorzsát?

Szólj hozzá!

Címkék: császár desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr683164251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.