Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Zöldbab túltenges - Rakott zöldbab

2011.08.02. 13:13 nikicske


Ha már csináltunk levest, főzeléket és még ki is sütöttük a zöldbabunkat, akkor csináljunk rakott zöldbabot, zöldbabból sosem elég! Azért ígérem, több zöldbab nem lesz már a nyáron. :)

Hozzávalók:

  • 300 gr zöldbab
  • 200 gr pulykamell
  • 120 gr kefír
  • 120 gr bararizs
  • 1 fej vöröhagyma
  • olaj, só, bors, fűszerpaprika
  • kb 10 dkg reszelt sajt a tetejére

 


A pulykamellett ledarálom, a vöröhagymát finomra összevágom. Egy kanál olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a darált pulykamellet és addig kevergetem míg ki nem fehéredik. Teszek fel sós vizet főni a rizsnek. (Gyors rizs, mert nincs idő.) Míg a víz elkezd forrni, addig megpucolom a zöldbabot és a nagyobb darabokat félbe vágom. A zöldbabot egy tálba helyezem, majd ha rizs elkészült a vízével nyakon öntöm. Pár percig hagyom a vízbe, majd leszűröm. Ha a pulykamell és a rizs is elkészült, akkor összekeverem őket és egy kisebb sütőedénybe, jénaiba helyezem és a tetejére mehet a zöldbab. Az egészere rázúdítom a kefírt és a sajtot, mehet a 200°C sűtőbe. Mivel mindent szinte készen raktunk be így 15-20 perc elég is lesz.

Jóétvágyat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldbab

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr273119979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.