Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Vajbab főzelék

2011.07.27. 23:17 nikicske

Hívhatnám zöldbabnak is, de ez sárga. Próbáltam jó zöldet keresni a piacon, de nem sikerült rátalálni. Így maradtam a sárga vajbabnál és egyből 2 kg-ot szereztem. Jó lesz levesnek, főzeléknek, ami marad az megy a firgóba.
Mostanában kezd a főzelék-láz feltámadni, egyre többett hallani, hogy ilyen-olyan főzelék van a napi kínálatban. Idén valahogy nekünk is több főzelék csúszott le a torkunkon mint szokott. :)
Szóval megpucolom a kívánt mennyiséget, ami most jelen esetben 1kg, alaposan megmosom, majd feldarabolom. Vajon hagymát párolok, majd hozzáadom a babot és párszor átkavarom. Pár perc elteltével felöntöm vízzel, annyival, amennyi még nem lepi el teljesen, adok hozzá 2db babérlevelet és 1 gerezd fokhagymát, sót, majd hagyom főni. Ha már megfőtt a bab, kiveszek belőle pár merőkanállal, akár a felét is és botmixerrel leturmixolom. Adok hozzá 2dl tejfölt és visszaöntöm az alaphoz, amiből kivettem, aztán jól felforralom. Míg forr, ízesítem még ecettel, ha szükséges akkor sóval is. Van mikor kerül bele pirospaprika is.

Hozzávalók:

      • 1 kg vajbab
      • 2 dl tejföl
      • 2 db babérlevél
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 ev vaj/margarin, bármilyen zsíradék :)
      • ecet, só

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék zöldbab főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr553105932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.