Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Bableves

2011.07.27. 23:15 nikicske

Hozzávalók:  

      • száraz bab
      • egy darab füstölt hús
      • sárga-, fehér répa
      • 1 fej hagyma
      • kolbász



A legjobb, ha a babot előző este beáztatjuk, de ha nem sikerül, akkor sincs baj. A hagymát apróra felvágom, olajon megpárolom és hozzáadom a megmosott babot és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön elkezdem főzni. Tényleg lassún, mert különben nem fő meg rendesen a babunk, én általában csak egyesen főzőm. Megpucolom a zöldségeket, a fehérrépát egészben dobálom bele, mert fogyasztás előtt úgyis kidobom, de a levesnek kellemes ízt ad, ezért nem hagyom ki teljesen. A sárgarépát nagyobb karikákra felvágom és félreteszem. Csinálok egy paprikás rántást, a hagymát apróra vágom és olajon megfonnyasztom. A hagymát lisztel és pirospaprikával meghintem és megpirítom. Füstölt húsból vágtam pár szeletet a levesbe, a kezdetektől főhetnek együtt a babbal. Amikor már kezd puhulni a babunk, vagyis félkész állapotba ért, akkor a rántáshoz merjünk ki egy kanál bableves-lét, keverjük el, majd öntsük vissza és mehet bele a sárgarépa, aztán jól felforraljuk. Ízesíteni sóval, borssal lehet. Akkor a legjobb, amikor a levén is érezzük, hogy jó tartalmas, zamatos. Friss házikenyérrel tálalandó.

Szólj hozzá!

Címkék: leves bab

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr453105925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.