Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egy nyári vacsora a parton - Avagy hekkezés a Rómain

2011.07.21. 07:01 nikicske

Egy ideje már hőség van, jó, legyen nyár, de ennyire azért mégse! Imádok főzni, de bevallom nem sok kedvem van 35 fokban a konyhában ácsorogni és kavargatni az ételt. A macskák is csak dőlöngélnek jobbra-balra. Ilyenkor allternatív megoldás után nézek, vagy házhoz rendelek (amit kevésbé szeretek), vagy elmenni valahova. Az elmenéssel is megvan a bajom, hisz ha elegáns hely, akkor rittyenteni kell, úgyhogy szerintem ilyenkor egy jó megoldás a Római! Itt van mindenkinek olyan amit szeret: hekk, saslik, kolbász, lángos, fagyi, palacsinta - a sor végeláthatatlan. Ilyen meleg nap volt a tegnapi is és a vége a Római part lett. Sok hekkes hely van, na melyik az igazi? Én az Evezős Sörkertet választottam, itt esténként karaoki is van. 2 hekk, 4 dl limonádé  és egy kis savanyú fogyott, 3600Ft, 2 emberre nézve nem rossz. Kultúrált környezetben, közel a vízhez.

Az eladó hölgy nemcsak úgy bepanírozza a húst és süti egyből, hanem megkérdezi, hogy megfelel e az általa kiválasztott hal és csak utána süti, emiatt kb 10 percet várni kell, míg megérkezik a friss hekkünk. Secc-pecc elfogyott, olyan finom. Ha végeztünk akkor kicsit odébb van csavaros fagyi! Igen, az a csavaros fagyi, ami még gyerekkorunkba volt, csoki-vanilia, vanilia-eper. Kihagyhatatlan - bár sajnos most én kihagytam, de valami legközelebre is kell! Nem ? :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló hekk római

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr303074368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.