Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Anyukám mondta - Encs

2011.07.19. 07:01 nikicske

Budai Gourmet óta terveztem, hogy elmegyünk és megnézzük ha az ország északkeleti felén járunk. Budapesttől 210km-re vagyunk, Encsen, az Anyukám mondta Étteremben. Picit tévesen van az interneten a cím: Petőfi Sándor út. Az étterem történetét megtaláljátok az interneten. Pizzat kihagyni vétek!!


Lecsekkoltam gyorsan mit is dicsérnek itt mások és hát főképp a málnaszörpöt, szóval egy málnaszörp, savanyú káposztás bárányleves rozmaringos tejföllel és a focaccia megrendelve. Párom egy jókai bablevest és egy lassan párolt marhapofát kért paprikás burgonyával.
Nem mondhatnám, hogy valaha is ettem káposzta levest, viszont az íze a székelykáposztára emlékeztetett csak hígabb volt. A káposzta és bárány bőségesen megtalálható volt a levesben. Sajnos két kevésbé jó dolog volt: az egyik, hogy picit sokat kellett várnunk a levesre és hogy túl meleg volt, vagyis inkább forró. Olyasmi, amikor ha éhes vagy leforrázod a nyelved, vagy még csorgatod a nyálad 10 percig a tányér felett, hogy hűljön már ki.
Viszont a focaccia, mely pizzakenyér, pármai sonka, édes mini paradicsom és burrata. Hivatalosan mozzerellával van az étlapon, de volt burrata így én azzal kértem és megérte. Volt szerencsém a Budai Gourmet után kipróbálni máshol a focacciat, lenne mit tanulnia annak a másik pizzériának!
Itt viszont tökéletes íz harmónia uralkodik, ahogy annak lennie kell. Akármennyire is akarnék szúrkálódni, nem tudok. Nem bírtam csak a felét megenni, a többit elhoztuk.
Viszont egy étterem teszt se teszt ha nem kóstolnánk desszertet így kértünk még egy tiramisut. Sok félét kipróbáltam már, Olaszországban is és magam is kísérleteztem itthon a „laborban”, de ennyire könnyű, habos tiramisut még nem sikerült készítenem. Ízben a már megszokott kávés, babapiskótás íz, a lágy mascarpone és -mint utóbb kiderült- házi tojás és tejszín a titok nyitja. (Ezt még kisérletezem itthon.)
Anyukám mondta rajongóknak üzenem, ha minden jól megy a szeptemberi Borfesztiválon a Budai Várban még találkozhatunk az étteremmel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt ajánló étterem pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr943078788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.