Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kacsamell saláta mustos mustár öntettel

2011.06.23. 13:56 nikicske

Egy könnyed saláta! Ha ti is főzőversenyen indulnátok:))

Hozzávalók:

    • Kacsamell
    • Mustos mustár
    • Rózsabors
    • Hosszúbors
    • fél citrom
    • 1 ev. méz
    • olíva- vagy napraforgó olaj
    • ehető virágos saláta keverék (árvácska)
    • 2db salottahagyma


A sütőt előmelegítem 180C-ra. A kacsamellett megmosom, fűszerezem, rózsaborssal és hosszúborssal. A serpenyőt  jól felmelegítem, majd 2 percre bőrrel lefelé beleteszem, majd kiveszem 5 percet pihenni, aztán visszateszem bőrrel felfelé is. Utána 10-15 percre a sütőbe helyezem, közben összekeverem a salátaöntetet. 1 púpos evőkanál mustos mustárt, egy kifacsart citrom levét és egy kanál mézet jól elkeverek, majd olívaolajjal felhígítom (napraforgóolajjal is kipróbáltam, az is jó).  Az öntet felével megszóróm a salátát és 2 db salottahagymát felkarikázok, óvatosan elkeverem. Ha a kacsamell elkészült és pihent 10 percet, akkor felvágom vékony szeletekre és a salátára helyezem, majd megszóróm az öntettel.

Itt lehet szavazni a képre, előtte a Baldaszti's oldalát kell likeolni, utána a képet:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150215172428264&set=o.153222861388454&type=1&ref=nf 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta verseny kacsamell

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr543008748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.