Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Sárgadinnyés sorbet

2011.06.22. 15:08 nikicske

Sorbet, amit fagyinak is szoktak nevezni. Nevét a perzsa sherbet szóból kapta, azonban Franciaországból terjedt el világszerte. A sorbet egy cukros víz és gyümölcslé lefagyasztva.
Kellemes hűsítő desszert. Főételek között is szokták felszolgálni, az ízlelőbimbók semlegesítésének céljára. Alkoholt is szokás beletenni, amitől még lágyabb lesz az egész.

Fél sárgadinnyét megszabadítottam a héjától és felkockáztam, 1 evőkanál cukorral megszórtam és reszeltem rá tonkababot, majd leturmixoltam. Kis műanyag edénybe helyeztem, majd a fagyasztóba raktam. Figyeljünk arra, hogy kevergessük kb 30-40 percenként, hadd kásásodjon.


Szólj hozzá!

Címkék: desszert sárgadinnye sorbet

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr552997516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.