Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

A paradicsom-paprika pörkölt - avagy a Lecsó

2011.06.10. 18:38 nikicske

Lecsó - amit mindenki tud csinálni! De bizony, mindenki másképp csinálja.

Én így készítem el:

4 db paradicsom
1 db kaliforniai paprika (mondjuk zöld)
1,5 db TV paprika
1 fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
pár szelet kolbász
só, fűszerpaprika

A hagymákat apróra összevágom és olajon lassú tűzön üvegesre párolom. Addig összeszabdalom a paprikákat nagyobb kockáka és a paradicsomot is. A paprikákat hozzáadom mikor a hagyma elkészült, kicsit várok míg összeesik, aztán fűszerpaprikát teszek bele, kb 1,5 dl vízzel. Nem túl sokat hiszen a paradicsom levet ereszt. Majd hozzá is adom a paradicsomot és a kolbászkarikákat, s készre főzöm. Friss, puha kenyérrel tálaljuk!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr592973707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.