Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Receptkönyv ajánló első felvonás

2011.06.07. 19:43 nikicske

Egyszer mindenki kezdő. Első ételem a paprikas krumpli volt, ha nem számítjuk az ételkészítés órán tanultakat. Ott ugyanis ott állnak mellettünk, segítenek és az nem olyan, mint mikor rémülten állunk a konyha elött, most mit és hogyan. Nekem az internet volt segítségemre és pár kezdőknek szánt szakácskönyv.
Ajánlom minden kezdőnek vagy kevésbé gyakorlott háziasszonynak/leányzónak/férfinek egyszóval: mindnenkinek A főzés alapkönyve című könyvet. Megtalálható benne: alapvető élelmiszerkészlet, hasznos tanácsok (pl.: ne menjünk éhesen bevásárolni), mit hol tároljunk, fűszerek kiskátéja. Alapfogalmakat ismerhetünk meg és számos egyszerű és könnyen elkészíthető ételeket mutat be.
A könyvet antikváriumokban megtaláljátok, nagyon hasznos.

 

Második lépésnek ajánlom Nigella Lawson könyveit. Nagy kedvencem a Hogyan válljunk házi istennőkké című könyve. Telis-tele sütemény-receptekkel, minden alkalomra van egy megfelelő. Van benne karácsonyos-, húsvétos- és könnyű gyümölcsös recept, tömény csokis sütemények. A könyvben lévő receptek felét már elkészítettem és mindig ízlett mindenkinek. Nigella általában kicsit édesebben készíti el a süteményeket, erre érdemes odafigyelni ha nem vagy olyan édesszájú, apránként kell hozzáadni a cukrot a recepthez, néha elég a fele is.
Előfordulhat, hogy a blogban találkoztok Nigella receptekkel, de egyik se szóról szóra lesz kiírva  könyvből, hisz mindenkinek máshogy ízlik, így én is variálok - elveszek vagy hozzáadok.

Szólj hozzá!

Címkék: nigella receptkönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr222965476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.