Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Zöldborsófőzelék

2011.06.01. 14:24 nikicske

A piaci árusoknál halomban áll a zsenge zöldborsó, az már csak 180-300Ft között mozog kilója. Reggel kifejtettem egy kilót, aminek egy részéből egy adag főzeléket ebédeltem. Könnyű és egyszerű étel.
Nem kell más hozzá, mint tej, borsó, petrezselyem, só és egy kanál liszt. Az edénybe 2,5 dl tejet öntök és a kifejtett borsót egy kávéskanál sóval/vegetával meghintve puhára főzöm, ami kb 15 perc. Amikor még roppan a héja és belül már puha, akkor van kész. Majd egy fél csokor petrezselyem zöldet apróra vágok és beleteszem egy kanál lisztel. Jól elkeverem és megvárom míg egyet rottyan, addigra szépen besűrűsödik. A maradek petrezselymet fagyasszuk le, legközelebb jól fog jönni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr682948705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.