Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Zöldborsó leves

2011.05.14. 16:59 nikicske

Most kezd a piacon megjelenni az árusoknál a zöldborsó. Mirelit helyet mostmár vehetünk zsenge borsót is, bár kicsit időigényesebb, mert meg kell pucolni, de megéri!

Hozzávalók:

zöldborsó
sárgarépa, fehérrépa
só, bors
húslevesalaplé vagy kocka
liszt, pirospaprika

Megpucolom a répákat, felkarikázom és felteszem főni a húsleves alaplében (a kockát szetmorzsolom és megvárom míg teljesen felolvad, akkor adom hozzá a felkarikázott répákat).
Közben egy másik lábasban világos rántást* csinálunk, végén pirospaprikával megszínesitjük.  Ha a répák megfőttek, hozzádjuk a borsót. Kb 15 percig  főzzük, míg megpuhul, utána hozzáadjuk a rántást és felforraljuk.
Szép piros borsólevest tálalhatunk!



* Világos rántás: Olajat teszünk a lábasba és lisztet, kevergetjük, míg a liszt világos barnás szint nem kap, lehúzzuk a tűzről.

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldborsó

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr792903579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.