Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Mit is főzzek ma?

2011.05.11. 15:19 nikicske

Mit is főzzek ma? Sokszor merül fel bennünk ez a kérdés es bevallom, van mikor nem is főzök, hanem inkább rendelünk valamit vagy elmegyünk étterembe. Néha a szakácsnak is lehet szabadnapja, nemdebár?!
Ma is ebbe a dilemmába estem. Tegnap grilleztünk, ma valami húsmentes ételre vágyok. Kiötlköttem, hogy káposztás cvekedlit csinálok! Hamar kész és ilyen szép időben inkább kinn vagyok a szabadban, mint benn a konyhában.
Felteszem főni a tészta vízét, addig a káposztát lereszelem és megsózom. A forrásban lévő vízbe dobom a tésztát és kifőzöm. A káposzta levét kinyomkodom. Egy kanál olivaolajon megkaramellizálok egy púpos kanál barnacukort, majd hozzáadom a káposztát, folyamatosan kevergetem, míg megpirul. A végén sózom, borsozom és összeforgatom a kifőzött tésztával, kész.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta káposzta főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr322895841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.