Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Spárga krémleves

2011.05.08. 15:16 nikicske

Most csináltam először zöldből, de nagyon finom ebből is!

1 csomag spárga
200 ml főzőtejszín
húsleves alaplé vagy kocka
só, szerecsendió
2 nagy sárgarépa
margarin

Alaposan megmosom a spárgat, majd levágom a tetejét és félreteszem. Az alsó fás részét is levágom és kidobom, a középső részt megpucolom és feldarabolom majd a margarinnal és a 2 db megpucolt sárgarépával megpárolom. Ha kész akkor egy műanyag tálba átöntöm és összepürésítem. A lábásba teszek egy kevés (kb 2 dl) húsleves alaplevet, miközben melegszik az alaplevunk, szűrő segítségével átpasszírozom a spárgapépet és hozzáadom a felső részét a spárgának, amit az elején feltettünk. (Ez annyira zsenge, hogy nem kell neki sok idő míg megpuhul.)
Mire eljut a forrásig, elvileg végeztünk a paszsírozással, majd jöhet a tejszín, ízlés szerint só és egy csipet szerecsendió. 10 percig főzzünk és található.

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves spárga

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr522887385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.