Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Medvehagymás táska

2011.05.06. 20:36 nikicske

Ha nincs sok időnk elkészíteni a vacsorát, akkor itt egy tipp az áprilisi-májusi medvehagyma szezonra:

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma
250 gr túró
2 púpos ev. kukorica
1 csomag leveles tészta (ebből kb 6db batyu lesz)
1 db tojás
só,bors

Sütőt előmelegítjük 180C-ra. Megmossuk a medvehagymát, levágjuk a szárát, majd összefogunk pár darabot és vékony csíkokra vágjuk. A túrót összetörjük, elkeverjük a kukoricával és a medvehagymával, sóval, borssal ízesítjük. Levelestésztát felvágjuk nagyobb kockákra, a kockák közepére halmozunk 2 ev. túrós tölteléket, széleit középre hajtogatjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsink alját és a felvert tojással megkenjük a batyuk tetejét. Kb 15-20 percig sütjük, míg aranybarnára nem sülnek.

Szólj hozzá!

Címkék: túró medvehagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr432883318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.