Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kés kalauz

2011.05.06. 22:09 nikicske

Szerintem fontos erről is írni, mivel elég nagy a kínálat és nem csak a legjobbakat találjuk meg kínálatban.  Egy jó háziasszonynak jó késekre van szüksége és a főzés egy álom lesz.
Én például először Ikea krumplihámozóval indultam, majd a Tescoban kapható 200Ft-os hámozót is kipróbáltam, de úgy éreztem nem leszünk örök barátok. Közben úgy hozta az élet, hogy kezembe akadt 50Ft-os piaci kés, aminek elvileg a rántott hús szeletelését kellett volna elvégeznie a vasárnapi ebédnél, de a kés mindent csinált, csak épp meg sem sértette a húst, a bundát sikerült elvágnia de tovább nem jutott.
Elkezdtem keresgélni az interneten és ráakadtam a Fiskars hámozó készletre! Már másfél éve vagyunk nagyon jó barátok. :) Ezek után nem volt kérdés, hogy milyen késkészletre ruházunk be. Még nem teljes a készlet, részben mert helyszűke állt elő a késtartóban.
Itt kell még megemlítenem, hogy nálunk megtalálható pár Solingen márkájú kés is. Velük is nagy barátságban vagyunk! Sokkal gyorsabban haladhatunk a húsunk, zöldségünk, gyümölcsünk feldolgozásában egy megfelelő késsel.

 


Szólj hozzá!

Címkék: műhely tippek eszközök kés

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr292883561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.