Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Hortobágyi palacsinta

2011.05.06. 21:28 nikicske

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók 2 személyre:

1,5db csirkemell filé               
2 fej hagyma                      
1 kis doboz tejföl
főzőtejszín
fűszerpaprika
só, bors
liszt
sajt
1 ev. pörköltkrém


Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apró kockákra. Egy lábasba tegyünk 1 ev. olajat (én olíva olajat használok) pirítsuk meg a hagymát. Húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával, 1ev. pörköltkrémmel és 2,5 deci vízzel. Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott csirkemellet és főzzük puhára, közben sóval, borssal ízesítsük. Ha elkészült a pörkölt, szedjük ki a csirkemell darabokat egy tálba, majd robotmixer segítségével, daráljuk le, közben egy kevés szaftot adjunk hozzá, ne legyen túl száraz a töltelek. Ha ez kész, kevés liszttel és főzőtejszínnel sűrítsük be a szaftot.
Süssünk sós palacsintákat. A palacsinta két szélét hajtogassuk be és töltsük meg a ledarált csirkével majd  tekerjük fel, így nem jön ki a töltelék. Melegítsük elő a sütőt 150C-ra, közben a már megtöltött palacsintákat tegyük tepsibe, és szórjuk meg reszelt sajttal. (Legfinomabb füstölt sajttal, de jó trappistával is.) Mielőtt sütőbe raknák pár evőkanál szószt tegyünk a palacsintákra. Majd pirítsuk rá a sajtot és tálalhatjuk is tejföllel! Jó étvágyat! :)

Én csirkemellből készítem, mert picit könnyebb és ha még a palacsintatésztát is teljes kiőrlésű lisztből készítjük el, akkor igazan megtettünk mindent. Habár még ott van a sajt és a tejföl, de talán ennyi huncutságot megengedhetünk magunknak. :)

Szólj hozzá!

Címkék: palacsinta csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr142883443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.