Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Amikor egy köszönöm kevés

2016.09.06. 07:36 nikicske

Sosem felejtem el az idei nyarat, 07.07. egy csodás nap az életemben, az eskövőm napja. Nem mondhatnám, hogy kislány korom óta erre készültem, de az utóbbi 2-3 évben nagyon tudatosan nyitott szemmel figyeltem az esküvős posztokat és gyűjtögettem az információkat.

 

Így volt biztos az év elején a helyszín, a dekoráció és a desszert.

 

2012-ben az első SVÉT alkalmából látogattunk el a Rosinante fogadóba és szerettünk bele vagy ő ragadott magával a lényeg a lényeg, hogy én eldöntöttem hogy ha lesz valaha esküvőm akkor ez egy nagyon jó helyszín lenne.  

Teltek az évek, és a Gourmet fesztiválokon mindig jobbnál jobb fogásokkal rukkoltak elő, amik egyre jobban mélyítették bennem hogy jó választás lesz egy esküvőre.

Tavaly amikor mennyasszony lettem, egyből írtam is nekik és elkezdődött egy csodálatos készülődés. Mintha az ember álmodna, minden egyes személyes látogatásnál, maximális kedvesség, udvariasság fogadott és mindig úgy váltunk el, hogy tudtam minden rendben lesz és a legjobb választás volt.

Eljött a  nagy nap és minden flottul működött, finom ételek ( a húsleves ohhh Istenem.. :) ) tökéletes kiszolgálás, még hajnalban is az utolsó italokat is mosolyogva kaptuk meg ( a vendégeink a  mai napig emlegetik). Egyszerűen maximális csillagos ötös a Rosinante minden egyes dolgozójának, amit tőlük kaptunk hihetetlen és többet nem is kívánhatnánk!!

 

niki_roland-4429.jpg

 

És hogy a gasztronómia részről is essen pár szó, a menünk kicsit klasszikus, kicsit laza.

 

Padlizsánkrém és zöldfűszeres túrókrém

Újházy tyúkhúsleves

Grill húsok, zöldségek és saláta

Rétes variációk (tökös-mákos, túrós, almás)

Erdélyi töltött káposzta

 

Desszertjeinkről Barabás Kata gondoskodott, aki  már 2-3 éve készíti a születésnapi tortám, így maximálisan biztos voltam hogy tökéletes lesz minden, így is volt. :) Köszönjük !

niki_roland-4018.jpg

niki_roland-4025.jpg

niki_roland-4016.jpg

 

Nem utolsó sorban pedig a dekoráció ami számomra ugyanolyan fontos volt, mint a helyszín. Köszönöm  Emesének a Natural Wedding Dekor tulajdonosának, a csodálatos álom meghívót, és dekorciót.

Az origo.hu-n jelent meg pár kép a dekorációról, ime

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro étterem gasztronómia rosinante


Nyalásra fel!

2016.09.05. 13:39 nikicske

 

Egy kicsit beragadt ez a poszt, de azt hiszem egy jó fagylalt mindig jöhet! Nem ? :)

A nyáron esküvői ruhapróba utánra időzítettem a Damniczki cukrász manufaktúra látogatásom. Jobb a tutira menni, nehogy az a gombóc tegyen be! :)

A Damniczki cukrászdáról azt kell tudni, hogy nem új, már 1992 óta léteznek és indulnak is fagylalt versenyeken. Annyi a turpisság az egészben, hogy eddig csak Székesfehérváron voltak elérhetők, de mivel rengeteg budapesti vendégük van, így a kedvükért -na meg persze azok kedvéért akik még nem jutottak el- most könnyebben megtehetik! Budapest Hercegprímás utca 17.!

48 féle hideg desszerttel kényeztethetjük magunkat, ugyanis két hűtőpult van: az egyikben sorbetek sorokaznak a másikban tej alapú fagylaltok. Természetesen a csoki - vanilia is van de emelett rengeteg különlegesség is megtalálható, mint kapros uborka, a bazsalikomos cékla vagy - az idén az Év Fagylaltja versenyen ezüst érmet nyert - gyömbéres maláta.

 

20160628_162755.jpg

A fagylaltok termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készülnek. Nem használnak semmilyen kiegészítő anyagot, se festék, se habosító, se aroma nincs az általuk készített termékekben.

 

20160628_162749.jpg

20160628_162800.jpg

20160628_152815.jpg

20160628_161253.jpg

Gyertek és próbáljátok ki!

Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra

1051 Budapest, Hercegprímás u. 17

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest ajánló pisztácia fagyi gasztronómia desszert


Gourmet 2016

2016.05.10. 13:54 nikicske

Ha május akkor elmaradhatatlan a Gourmet fesztivál! Idén május 12-15 között a már megszokott helyen a Millenáris területén! 

Az idei rendezvény főszereplői a Halak és Vadak lesznek! Idén is a legjobbak gyűlnek össze az ország minden pontjáról. Így egy helyen kóstolhatjuk Encsről az Anyukám mondtás fiúk Báránypájsliját zsemlegombóccal, a Rosenstein családtól a klasszikus flódnit csavarral - Flódniszivart vagy A Séf utcájából a rántott húst. 

flodni.jpg

Természetesen mindig vannak újak, akikre még jobban kiváncsiak vagyunk számomra ilyen a Natura Hill Zebegényből, Bori mami Gyöngyösről illetve a Céltorony.  

Persze nem feledkezem meg a kedvenceimről se őket is nagyon várom idén mivel rukkolnak elő.

akos.JPG

Az idei Gourmet fesztivál menüjét ITT tudjátok böngészni.  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál gasztro gasztronómia gourmet gasztrofeszt gourmetfesztival


Egy kávényi énidő minden nap a Nespresso-val

2015.11.13. 18:29 vukci

Gondolkoztál már azon, hogy mennyi időt szánsz csak magadra egy nap? Olyan perceket, amiket nem másokért, vagy más kedvéért teszel, csak magadért...

Azt gondolom, a kávézás sokaknak egy énidős "program". Hiszen, kiszakít a mindennapos rutinból. A Nespresso pedig sokat segít ebben. Ki kell választanod magadnak ebben a "rituáléban" a sok színes kis kapszula közül a kedvedhez passzolót, közben magadra figyelsz, hogy éppen mire vágysz. Ha pedig elkészítetted a kávéd, leülhetsz és kikapcsolhatsz arra a pár percre amíg elkortyolgatod az illatos, finom kávéd. Ami után úgy érezheted minden rendben van.

Itt a november, és 3 új limitált kiadású kapszulával lepett meg a Nespresso minket, amiket az ünnepek hangulata ihletett:

12191681_527796864047389_7512386883637535298_n_1.jpg

Vanilla Amaretti

Kényeztető mandulás és vaníliás aromái az édes amaretti sütemények ízét idézik. Az élményt a Livanto Grand Cru pörkölt, karamellás jellege formálja igazán kerekké.

Ciocco Ginger

A Livanto Grand Cru illatos pörköltsége és az étcsokoládé telt íze különleges párost alkot, amit egy csipetnyi gyömbér varázsol örömteli ünnepi élménnyé.

Vanilla Cardamom

A vanília és a kardamom aromájának finom harmóniája előcsalogatja a Livanto pirított ízjegyeit – az eredmény pedig egy feledhetetlen kávéélmény.

img_1969.JPG

Ha éppen úgy tartja kedvetek, készítsetek az "énidőzéshez" egy Vanilla Cardamom Latte-t.

Hozzávalók

  • 2 Vanilla Cardamom kávékapszula
  • 2 cl vaníliaszirup
  • Tej

Eszközök

  • 1 Glass Recipe pohár
  • 1 Aeroccino vagy gőzölőcső

Elkészítés

  • Öntse a 2 cl vaníliaszirupot a pohárba.
  • Főzzön rá egy Vanilla Cardamom espresso-t (40 ml).
  • Az Aeroccino vagy a kávégépe gőzölőcsövének segítségével készítsen tejhabot.
  • Töltse a pohárba, majd öntse hozzá a második Vanilla Cardamom espresso-t (40 ml).

 snkk9b_x4qpuxhtxbrtwg57nes6hl_loofwuqgnzwf0.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé rendezvény nespresso


Boldog 5. születésnapot, chocoMe!

2015.10.06. 09:22 vukci

2010 nyarán indult a chocoMe csokoládégyártó manufaktúra varázslatos története. Azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Ez természetesen mindenkinek mást jelent, de szerintem egyértelműen kijelenthetjük, hogy sikerült! Erről árulkodik a rengeteg díj és elismerés, aminek majdnem a fele nemzetközi szakmai világversenyen szerzett ezüst és bronzérem.

Mészáros Gábor a chocoMe alapítója, tulajdonosa, csokoládémestere egy személyben felelős a gyártásért, a logisztikáért, a marketingtevékenységekért és az üzletfejlesztésért. A legelső kereskedelmi forgalomba szánt chocoMe csokoládét még kézi temperálással készítette. Időközben új termékvariánsok jelentek meg a chocoMe kínálatában Raffinée, Carré, Voilé nevek alatt, valamint az új termékcsaládok folyamatosan újabb és újabb ízvariánsokkal is frissültek.

A chocoMe legújabb Raffinée ízei: a szőkecsokoládé és kávés-kardamomos szicíliai mandula

Mint a Jin és a Jang, úgy különbözik egymástól a legújabb két termékfejlesztés.

Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / RF108

A Szicíliából származó, lapos, hosszúkás, kesernyés mellékíztől mentes, krémesen édes mandulaszemek tört ostyával dúsított szőkecsokoládés fürdőbe merülnek alá, ahonnan a markáns karamellás jegyek elementáris erővel törnek elő a Guérande sónak köszönhetően. A vékony csokoládérétegtől fénylő mandulaszemeket ezután hántolt ostyába forgatják, hogy még ropogósabbá tegyék. 

Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / RF109

Szicília talán legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és intenzíven krémes ízű manduláját finomra pörkölt, őrölt arabica kávébabbal ízesített csokoládémasszába eresztjük. A kávéaromával sűrűn átitatott szemeket ezután egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetjük.

Boldog születésnapot, chocoMe!

További sok sikert kívánunk!

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország egy ilyen csokoládékészítő manufaktúrával lett gazdagabb 2010 nyarán! 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé gasztro csokoládé gasztronómia desszert


Szeretettel Milánóból és Palermóból!

2015.09.13. 13:47 vukci

Mindig izgalommal tölt el, hogy a Nespresso milyen újdonsággal rukkol elő. 

Sokunk örömére pedig, nyár végén el is hozta nekünk a legfinomabb Arabica és Robusta kávékból készített két új Limited Edition ristretto, a Tribute to Milano és Tribute to Palermo különleges kávékat. A sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek, felidézve két nagyon eltérő hangulatú város, Milánó és Palermo atmoszféráját.

A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat.

mq5fatdzrg3ksnieabkqxwztsa1zwpbyvztxi7qzl0u.jpg

 

Ezzel szemben a Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik – vagyis csupa olyasmi, amit Palermo piacain sétálgatva is megtapasztalhatunk.

yerk9vtdhsxr3fzos2a2mb0hui-lwwswvi656muf4dg.jpg

Az intenzív ízvilágú kávék rajongói számára mindkét Limited Edition ristretto tökéletes választást jelent majd, annál is inkább, mert feketén és tejjel egyaránt izgalmasnak ígérkeznek. Élvezze a Tribute to Milano intenzív aromáit latte macchiatoként, amelynek krémes, tejes ízei harmonikusan hangsúlyozzák ki a karamellás aromákat, és ízlelje meg a Tribute to Palermo kávét egy aromás cappuccino formájában, amelyben jól érvényesül az ital testessége és erőteljes karaktere!

Egy recept, ami Olaszországot idézi, próbáljátok ki! 

Szedres Tiramisu

izukj_9c6kn-ziqqv0qaifssgdjy7vz0wmrunw26n_m.jpg

Hozzávalók:

    • 2 Tribute to Palermo kapszula
    • 4cl amaretto (vagy 3cl amarettoszirup)
    • 1 ½ Tiramisu keksz
    • Vaníliás krém
    • Mascarpone
    • Tejszín
    • Feketeszeder

 

Elkészítés:

Áztassa a kekszet az amarettóba vagy amarettoszirupba, majd tegye egy pohárba. Adjon hozzá 2 evőkanál vaníliás krémet. Tegye a poharat a hűtőbe. Adjon hozzá egy kevéske szedret. Készítse el a Tiramisuhoz való krémet ( a turmixgépbe tegyen fele-fele arányban mascarponét és tejszínt, majd 5 másodpercig keverje). Tegye a krémet egy szifonba. Tegye a habot a szeder tetejére és szórja meg kakaóporral. Szolgálja fel Tribute to Palermo kávéval.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé rendezvény nespresso


Nespresso kávék és ételpárosítások

2015.07.01. 12:02 vukci

A Nespresso június 25-i, Várkert Bazárban tartott rendezvényén Segal Viktor chef kávé ihletésű ételsorával emelte gourmet élménnyé a kávézást.

Sokan ha kávéról van szó csak egy jó eszpresszóra tudnak gondolni, de miért tennénk ezt ha fantasztikusan lehet ételekkel párosítani, finom koktélokat, vagy ellenállhatatlan desszerteket tudunk készíteni kávéval.

Nézzünk is egy-két izgalmas ételpárosítást Segal Viktortól:  

Kardamomos tejpuding málnával, pisztáciával és kávétörettel, amit a kókuszos-csokoládés jeges álom nevű kávékoktél ihletett.

tejpuding.JPG

 

Ez a tejpuding egyszerűen tökéletes volt, imádtam. A pisztácia a tetején pedig megdobogtatta a szívemet.

A recept:

Hozzávalók (4 adag):

  •         0,8 liter tej
  •         50 g rizsliszt
  •         50g cukor
  •         1 vaníliarúd félbevágva, kimagozva
  •         3 db zöld kardamom héjából kivéve, finomra darálva
  •         10 dkg málna
  •         10 dkg hámozott pisztácia, durvára megtörve

Melegítsük fel a tej ¾-ét a cukorral, kardamommal és a vaníliával. A maradékot csomómentesen keverjük el a rizsliszttel. További 10 percet főzzük alacsony lángon, vigyázva, hogy a tej ne forrjon fel. Ekkor vegyük ki a vanília rudat, adjuk hozzá a maradék tejet és 3-4 perc alatt forraljuk fel amíg be nem sűrűsödik. Azonnal vegyük le a tűzről, öntsük üvegedényekbe és hűtsük ki. Tálaláskor kanalazzuk a pisztáciát és a málnát a tejpuding tetejére.

csirkesalata.JPG

Grapefruit-os csirkesaláta, zsenge parajlevelekkel

Segal Viktor ételei után a Cake Shop háromféle desszertje tette teljessé az ízharmóniát. Reggelihez, vagy ébredés után leginkább a több koffeint tartalmazó lungokat, hosszú kávékat ajánlja a Nespresso. A sajtótájékoztatón a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéző Bukeela ka Ethiopia kávéhoz citromos, levendulás cupcaket szolgáltak fel, majd ebéd utáni kávézáshoz ajánlva a piros gyümölcsökből készült lekvárok tipikus aromáit és boros ízeket hordozó Rosabaya de Colombia kávé mellé szedres, ribizlis tarte-t fogyasztottak a résztvevők. Az esti kávézáshoz ajánlott Arpeggio Decaffeinato, koffeinmentes kávéhoz étcsokoládés íz világú, kakaópor borítású belga csokoládés kockát kínáltak.

Őszintén szólva, a citromos, levendulás cupcake vitt mindent! Beleharapsz a sütibe, de úgy igazán, hogy jusson középről a citromos habból, és a tetején abból a puha, lágy krémből is, és utána kortyolj bele a gyümölcsös illatú kávédba, többet nem mondok, muszáj megkóstolni!

levendulas.JPG

Bukeela ka Ethiopia kávéhoz citromos, levendulás cupcake

ribizlistarte.JPG

Rosabaya de Colombia kávé mellé szedres, ribizlis tarte

 

img_7574.JPG

Kókuszos - Csokoládés Jeges Álom koktél

 

Én délután szoktam kávézni, általában latte macchiato-t iszom, kókusz sziruppal vagy fahéjjal ízesítem. Így hát, nagyon örültem a kávés koktéloknak. Nagyon izgalmasak találtam a recepteket, ti is megtudjátok nézni őket a Nespresso weboldalán, nagyon sok van fent, válogassatok, legyetek bátrak, próbáljátok ki őket, kísérletezzetek. Megéri!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló pisztácia kávé étel rendezvény gasztronómia desszert


Idén is Gourmet fesztivál!

2015.04.03. 18:01 nikicske

2015-ben a Gourmet fesztivál május 21-24 között kerül megrendezésre a Millenárison. Az idei évben a paprikás csirke lesz a főszereplő.

Ebben az évben is felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselői. A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett külföldi sztárséfek is főznek majd a színpadon. A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue. Az idei Gourmet-n megkóstolhatjuk a januárban megrendezett  Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét.

 

Én már kíváncsian várom, hogy az idén a Rosenstein étterem, a Borkonyha és a többiek mivel rukkolnak elő. Egy bizto:s nem fogunk unatkozni idén se! :)


20140529-7247.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló


Pixie Clips és Monsoon Malabar

2015.04.03. 17:55 nikicske

A Nespressonal a tavasz igen bőkezűnek ígérkezik, ugyanis megjelent a Pixie Clips kávégép és egy új Limited Edition kapszula:Monsoon Malabar.

A Pixie Clipset teljesen a saját ízlésünkre szabhatjuk, hiszen cserélhető az oldalpanele, így ha éppen sárga, piros, vagy fa hatásút szeretnénk akkor csak felpattintjuk.

A kávégép megvásárlásánál a dobozban két panelt találunk, viszont még 12 panel közül tudunk választani. Igazán könnyű megtalálni mindenkinek a saját stílusát.

 

atmospheres_b2c_machines_nespresso_pixie_pixieclips_021620151022.jpg

A másik újdonság a Monsoon Malabar kapszula. 8-as besorolásával a Monsoon Malabar igen intenzív ízvilágú kávé, így ‘telt’ karaktere és egyedi íze biztosan sikert arat majd az erőteljes kávék rajongói között. Textúrája hihetetlenül selymes, karaktere mégis erőteljes és kényeztető. A Monsoon Malabar tejjel tej nélkül ristrettoként illetve espresszóként  elkészítve is tökéletes.

atmospheres_b2c_recipes_limitededition2015_monsoonmalabar_022720151729.jpg

Az indiai Malabár partjainál, a tenger közvetlen közelében két-három hónapon át jól szellőztetett raktárakban tárolják a kávészemeket, hogy a trópusi szelek alaposan átjárják őket, amikor az északnyugati monszun végigsöpör a nyugati partvidéken. A Nespresso nagyra tartja a Monsoon Malabar által képviselt hagyományt és kultúrát, és értő kézzel, gondos szakértelemmel alkotta meg új, különleges kávékeverékét.

coffee_b2c_limitededition_2015_capsules_monsoonmalabar_121520141713.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé kávégép nespresso


Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula - avagy a desszertorgia

2015.02.24. 16:38 nikicske

A chocoMe időről időre valami olyat alkot, ami szinte hihetetlen! A mostani új Raffinée is ilyen lett, ami egy Avola-i mandula melyet tonkababos étcsokoládéba mártottak, majd a végén kakaóba forgatták.

10995850_965245130160385_2993465783159660226_n.jpg

A tonkabab egy nagyon illatos és finom fűszer. Én rengeteget használom a desszertjeimnél, a tiramisu nálunk mindig ezzel a finomsággal készül, de került már kakaóscsigába, palacsintatésztába és még sorolhatnám mi mindenbe csempésztem bele.

11021245_965245966826968_1437307445106392464_n.png

Ahogy a kis mandulaszemekbe beleharapunk egyből megízlelhetjük ezt a csodálatos fűszert, ami a lelkét adja a ennek az új izgalmas Raffinéenak.

img_7105.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló étel gasztro csokoládé desszert tonkabab