A Nespresso június 25-i, Várkert Bazárban tartott rendezvényén Segal Viktor chef kávé ihletésű ételsorával emelte gourmet élménnyé a kávézást.
Sokan ha kávéról van szó csak egy jó eszpresszóra tudnak gondolni, de miért tennénk ezt ha fantasztikusan lehet ételekkel párosítani, finom koktélokat, vagy ellenállhatatlan desszerteket tudunk készíteni kávéval.
Nézzünk is egy-két izgalmas ételpárosítást Segal Viktortól:
Kardamomos tejpuding málnával, pisztáciával és kávétörettel, amit a kókuszos-csokoládés jeges álom nevű kávékoktél ihletett.
Ez a tejpuding egyszerűen tökéletes volt, imádtam. A pisztácia a tetején pedig megdobogtatta a szívemet.
A recept:
Hozzávalók (4 adag):
- 0,8 liter tej
- 50 g rizsliszt
- 50g cukor
- 1 vaníliarúd félbevágva, kimagozva
- 3 db zöld kardamom héjából kivéve, finomra darálva
- 10 dkg málna
- 10 dkg hámozott pisztácia, durvára megtörve
Melegítsük fel a tej ¾-ét a cukorral, kardamommal és a vaníliával. A maradékot csomómentesen keverjük el a rizsliszttel. További 10 percet főzzük alacsony lángon, vigyázva, hogy a tej ne forrjon fel. Ekkor vegyük ki a vanília rudat, adjuk hozzá a maradék tejet és 3-4 perc alatt forraljuk fel amíg be nem sűrűsödik. Azonnal vegyük le a tűzről, öntsük üvegedényekbe és hűtsük ki. Tálaláskor kanalazzuk a pisztáciát és a málnát a tejpuding tetejére.
Grapefruit-os csirkesaláta, zsenge parajlevelekkel
Segal Viktor ételei után a Cake Shop háromféle desszertje tette teljessé az ízharmóniát. Reggelihez, vagy ébredés után leginkább a több koffeint tartalmazó lungokat, hosszú kávékat ajánlja a Nespresso. A sajtótájékoztatón a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéző Bukeela ka Ethiopia kávéhoz citromos, levendulás cupcaket szolgáltak fel, majd ebéd utáni kávézáshoz ajánlva a piros gyümölcsökből készült lekvárok tipikus aromáit és boros ízeket hordozó Rosabaya de Colombia kávé mellé szedres, ribizlis tarte-t fogyasztottak a résztvevők. Az esti kávézáshoz ajánlott Arpeggio Decaffeinato, koffeinmentes kávéhoz étcsokoládés íz világú, kakaópor borítású belga csokoládés kockát kínáltak.
Őszintén szólva, a citromos, levendulás cupcake vitt mindent! Beleharapsz a sütibe, de úgy igazán, hogy jusson középről a citromos habból, és a tetején abból a puha, lágy krémből is, és utána kortyolj bele a gyümölcsös illatú kávédba, többet nem mondok, muszáj megkóstolni!
Bukeela ka Ethiopia kávéhoz citromos, levendulás cupcake
Rosabaya de Colombia kávé mellé szedres, ribizlis tarte
Kókuszos - Csokoládés Jeges Álom koktél
Én délután szoktam kávézni, általában latte macchiato-t iszom, kókusz sziruppal vagy fahéjjal ízesítem. Így hát, nagyon örültem a kávés koktéloknak. Nagyon izgalmasak találtam a recepteket, ti is megtudjátok nézni őket a Nespresso weboldalán, nagyon sok van fent, válogassatok, legyetek bátrak, próbáljátok ki őket, kísérletezzetek. Megéri!