Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Nespresso kávék és ételpárosítások

2015.07.01. 12:02 vukci

A Nespresso június 25-i, Várkert Bazárban tartott rendezvényén Segal Viktor chef kávé ihletésű ételsorával emelte gourmet élménnyé a kávézást.

Sokan ha kávéról van szó csak egy jó eszpresszóra tudnak gondolni, de miért tennénk ezt ha fantasztikusan lehet ételekkel párosítani, finom koktélokat, vagy ellenállhatatlan desszerteket tudunk készíteni kávéval.

Nézzünk is egy-két izgalmas ételpárosítást Segal Viktortól:  

Kardamomos tejpuding málnával, pisztáciával és kávétörettel, amit a kókuszos-csokoládés jeges álom nevű kávékoktél ihletett.

tejpuding.JPG

 

Ez a tejpuding egyszerűen tökéletes volt, imádtam. A pisztácia a tetején pedig megdobogtatta a szívemet.

A recept:

Hozzávalók (4 adag):

  •         0,8 liter tej
  •         50 g rizsliszt
  •         50g cukor
  •         1 vaníliarúd félbevágva, kimagozva
  •         3 db zöld kardamom héjából kivéve, finomra darálva
  •         10 dkg málna
  •         10 dkg hámozott pisztácia, durvára megtörve

Melegítsük fel a tej ¾-ét a cukorral, kardamommal és a vaníliával. A maradékot csomómentesen keverjük el a rizsliszttel. További 10 percet főzzük alacsony lángon, vigyázva, hogy a tej ne forrjon fel. Ekkor vegyük ki a vanília rudat, adjuk hozzá a maradék tejet és 3-4 perc alatt forraljuk fel amíg be nem sűrűsödik. Azonnal vegyük le a tűzről, öntsük üvegedényekbe és hűtsük ki. Tálaláskor kanalazzuk a pisztáciát és a málnát a tejpuding tetejére.

csirkesalata.JPG

Grapefruit-os csirkesaláta, zsenge parajlevelekkel

Segal Viktor ételei után a Cake Shop háromféle desszertje tette teljessé az ízharmóniát. Reggelihez, vagy ébredés után leginkább a több koffeint tartalmazó lungokat, hosszú kávékat ajánlja a Nespresso. A sajtótájékoztatón a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéző Bukeela ka Ethiopia kávéhoz citromos, levendulás cupcaket szolgáltak fel, majd ebéd utáni kávézáshoz ajánlva a piros gyümölcsökből készült lekvárok tipikus aromáit és boros ízeket hordozó Rosabaya de Colombia kávé mellé szedres, ribizlis tarte-t fogyasztottak a résztvevők. Az esti kávézáshoz ajánlott Arpeggio Decaffeinato, koffeinmentes kávéhoz étcsokoládés íz világú, kakaópor borítású belga csokoládés kockát kínáltak.

Őszintén szólva, a citromos, levendulás cupcake vitt mindent! Beleharapsz a sütibe, de úgy igazán, hogy jusson középről a citromos habból, és a tetején abból a puha, lágy krémből is, és utána kortyolj bele a gyümölcsös illatú kávédba, többet nem mondok, muszáj megkóstolni!

levendulas.JPG

Bukeela ka Ethiopia kávéhoz citromos, levendulás cupcake

ribizlistarte.JPG

Rosabaya de Colombia kávé mellé szedres, ribizlis tarte

 

img_7574.JPG

Kókuszos - Csokoládés Jeges Álom koktél

 

Én délután szoktam kávézni, általában latte macchiato-t iszom, kókusz sziruppal vagy fahéjjal ízesítem. Így hát, nagyon örültem a kávés koktéloknak. Nagyon izgalmasak találtam a recepteket, ti is megtudjátok nézni őket a Nespresso weboldalán, nagyon sok van fent, válogassatok, legyetek bátrak, próbáljátok ki őket, kísérletezzetek. Megéri!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló pisztácia kávé étel rendezvény gasztronómia desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr617587792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása