Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula - avagy a desszertorgia

2015.02.24. 16:38 nikicske

A chocoMe időről időre valami olyat alkot, ami szinte hihetetlen! A mostani új Raffinée is ilyen lett, ami egy Avola-i mandula melyet tonkababos étcsokoládéba mártottak, majd a végén kakaóba forgatták.

10995850_965245130160385_2993465783159660226_n.jpg

A tonkabab egy nagyon illatos és finom fűszer. Én rengeteget használom a desszertjeimnél, a tiramisu nálunk mindig ezzel a finomsággal készül, de került már kakaóscsigába, palacsintatésztába és még sorolhatnám mi mindenbe csempésztem bele.

11021245_965245966826968_1437307445106392464_n.png

Ahogy a kis mandulaszemekbe beleharapunk egyből megízlelhetjük ezt a csodálatos fűszert, ami a lelkét adja a ennek az új izgalmas Raffinéenak.

img_7105.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló étel gasztro csokoládé desszert tonkabab

A bejegyzés trackback címe:

http://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr77212251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.