Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Csinálj gurmi vacsorát

2014.02.19. 17:09 nikicske

Gurmi egy kulináris bolt a Hegyvidék Központban. Nem csak házi lekvárt, házi szörpöt árusító boltról van szó, hanem komplett, előkészített ebédet/vacsorát vihetünk magunkkal haza.

 

 

Az alapanyagok a Balaton-felvidékről érkeznek a boltba, előkészítve: sous-vide, konfitálva, megmosva, előfőzve. Az előkészített ételek levákuumozva, beszámozva, dobozban jönnek és társul melléjük egy receptkártya, amibe pontosan le van írva melyik alapanyagot melyik után kell készre sütnünk. Még tálalási ötletet is kapunk, amivel igazán csodássá varázsolhatjuk az ételeket 30 perc alatt!


Minden előkészület Csopakon a Szent Donát Birtok éttermében történik,  Endrédi Zoltán konyhafőnök által.

Volt szerencsénk kipróbálni két fogást és a házi padlizsánkrémet is megkóstoltuk.

A padlizsánkrém igazán kellemes ízű, bár én el tudtam volna képzelni a padlizsán ízét markánsabban. Picit elnyomva éreztem, de ez ugye ízlés kérdése. Már csak azért is mondom, hogy ízlés kérdése, mert simán elfogyasztottuk reggelire az egész üveget. :)

Fotót már csak az üres üvegről tudnék, azt meg minek… :)

Egy dobozban két fő részére találunk alapanyagokat.  Az egyik menünk: Hagymával töltött pisztrángfilé, fűszerolajos grillzöldségekkel volt.

 

Gurmi_doboz.jpg

 

gurmi_pisztrang.jpg

IMG_5130.JPG




A pisztrángot nyáron szerettem meg így nagy élvezettel fogyasztottam el.


Doboz kinyit, receptkártya elolvasása után beletettem az alapanyagokat a serpenyőbe, majd sütőbe és már terítettem is meg.

Sajnos a pisztráng azóta lekerült az étlapról, helyette most Diós harcsafilé céklás rizottóval és bazsalikomhabbal került fel.  Ebből is látszik, hogy az étlap mindig változik, szezonalitásnak megfelelően.

A másik doboz tartalma: Kacsamell mentás zöldborsó pürével és kecskesajtos rakott tésztával.

Ezt a fogást még Roland is el tudná készíteni, pedig ő leragadt a virsli főzésnél!

 

Kell egy serpenyő, előmelegített sütő, só, bors, olaj.

A főzőcsomag tartalma: Hagymával és kakukkfűvel sous-videált kacsamell, rakott tészta őstermelői kecskesajttal, egy különleges mentás zöldborsó püré és egy kevés glace az ízesítéshez.

 

Kacsamell_gurmi.jpg


Az éppen aktuális ételekről a weboldalon tudtok tájékozódni. A XII. kerületben van kiszállítás, ingyen.

Facebookon mindig friss hírekkel szolgálnak, érdemes oda is ellátogatni.


Gurmi

Hegyvidék Központ

1124 Bp., Apor Vilmos tér 1-3.

H-Szo. 10-20

V. : 10-16

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló étel étterem gasztronómia főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr195822657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása