Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Pisztáciás joghurttorta

2013.05.18. 20:31 nikicske

Nem régen megkeresett a Noosti Kft. akik foglalkoznak brontei pisztáciával és kaptam tőlük ajándékba pisztáciapasztát és zöld pisztácia darabokat. Ezúton is köszönöm szépen.

Majd jött a töprengés, mire is használhatnám, végül a pasztából torta lett.

Neil Perry könyvét lapozgatva jött az ötlet, a könyvben ugyanis citromos joghurttorta van, amiből én kihagytam egy az egyben a citromot és helyette 3 evőkanál tömény pisztáciapasztát raktam bele. A receptben még szerepel egy gyümölcsös ragú, ami nálam málna és eper nah meg némi vanília és tonkabab keverékéből állt össze. Mondanom sem kell, hogy isteni finom volt és a nyár slágere lesz az már biztos. Könnyű, egyszerű és rettentő finom.


IMG_3069.JPG


22cm átmérőjű kapcsos tortaforma

100 g barnacukor

4 db tojás

3 evőkanál pisztáciapaszta

4 doboz natúr joghúrt (pille - ez sűrűbb)

3 evőkanál liszt


friss idény gyümölcsökből saláta:

200 g málna

200 g eper

fél vaníliarúd belseje

fél tonkabab reszelve


A salátának való gyümölcsöket megmosom, és az epret félbevágom, hozzáadom a málnát, tonkababot, vaníliát és elkeverem. Hűtőbe rakom tálalásig. 

A tortaformát kibélelem sütőpapírral, sütőt 180°C-ra előmelegítem.

A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom a cukrot, és a piasztáciapasztát, jól elkeverem, majd a lisztet és a joghurtokat is beleöntöm a tálba. A fehérjéből kemény habot csinálok és apránként hozzáadom a joghurtos keverékhez, vigyázva hogy ne törjön a hab. Majd a formába öntöm és 45-50 perc alatt készre sütöm.

IMG_3072.JPG


Megvárom míg kihűl és gyümölcssalátával tálalom.


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló pisztácia gasztronómia desszert

A bejegyzés trackback címe:

http://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr365306350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.